ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα σκουπίδια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της απεργίας-κατάληψης κατά τις ημέρες των κινητοποιήσεων από τους συμβασιούχους της καθαριότητας στον Πειραιά.

Η Πταισματοδίκης Πειραιά ζητά με έγγραφό της τα στοιχεία των συμβασιούχων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις.

Είναι γεγονός πως ο Δήμος Πειραιά, μια εβδομάδα μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων παρέμενε ακόμα «βρώμικη πόλη», γεγονός που ώθησε και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Καλογερόγιαννη να προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις, που εν πολλοίς εξηγούν το μπάχαλο που ζήσαμε τόσο στις ημέρες της απεργίας όσο και μετά τη λήξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeuspress.gr, η Δικαιοσύνη – αν και ίσως με σχετική καθυστέρηση – προέβη σε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση για το θέμα των σκουπιδιών στον Πειραιά, τόσο λόγω του πλήθους των ρεπορτάζ που καταδείκνυαν σημαντικές ευθύνες σε επίπεδο λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, όσο και λόγο της χαρακτηριστικής αδράνειας της Δημοτικής Αρχής.

Το ποτήρι της υπομονής για τη Δικαιοσύνη του Πειραιά ξεχείλισε μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Πειραιά Παναγιώτη Καλογερόγιαννη περί ρουσφετολογικών και εν πολλοίς παράνομων προσλήψεων στον τομέα της Καθαριότητας.

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε λοιπόν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθούν να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μώραλη.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί αναμένεται να εμπλουτιστεί και μετά την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά όπου θα ακουστούν πολλά και για πολλούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Προσλαμβάνονται ΜΗ Πειραιώτες μέσω ΑΣΕΠ ή ΟΑΕΔ, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια!»

Δηλαδή ο Γιάννης Μώραλης ήθελε να μονιμοποιήσει τους ΜΗ Πειραιώτες που προσελήφθηκαν ρουσφετολογικά στην Καθαριότητα;