ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην υποδοχή των Κινέζων!

Στον εορτασμό της 45ης επετείου της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης υποδέχθηκε τον Χαν Ζενγκ, πρώην δήμαρχο της Σανγκάη που είναι δήμος αδελφοποιημένος με τον δήμο Πειραιά.

Η 45η επέτειος της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας γιορτάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας (12/6) με την μουσική παράσταση της New Oriental Chinese Music Scene, της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Σαγκάης, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος δήμος με το Δήμο Πειραιά.

O πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά), Βαγγέλης Μαρινάκης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Κίνας και απευθυνόμενος στον Χαν Ζενγκ (πρώην Δήμαρχο της Σανγκάη και μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας), τόνισε:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας. Ο Πειραιάς έχει αδελφοποιηθεί με την Σανγκάη, από το 1985 και είναι τώρα μια καλή ευκαιρία, για τις δύο πόλεις, να βρεθούν και πάλι πολύ κοντά, σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε έκανε δώρο στον Χαν Ζενγκ ένα χρυσό κότινο των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας:

“Σας παραδίδω αυτό το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, το βραβείο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, ένα στεφάνι από ελιά. Σύμβολο του Ελληνισμού, σύμβολο της προσπάθειας αυτής της πόλης, να νικά και να θριαμβεύει, σε όλα τα επίπεδα”.