Σαράντος Ευσταθόπουλος: Κανένας Πειραιώτης χωρίς φαγητό, στέγη, γιατρό και φάρμακα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρκετή συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη μέριμνα του Δήμου Πειραιά για τους συνανθρώπους μας που πραγματικά μας έχουν ανάγκη, τους συνδημότες της διπλανής πόρτας που η κρίση έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής.

Προτού αναφερθώ όμως στο τι έχει γίνει και τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, με τη συνδρομή όλων των Πειραιωτών-επιφανών οικονομικά και μη-θα ήθελα να πω τούτο..

Ο βασικός λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά, αφιερώνοντας πραγματικά πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο (κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ότι εκτός του ότι όλοι είμαστε λαμόγια είμαστε και αργόσχολοι ή καιροσκόποι, πράγμα που δεν ισχύει) ήταν και είναι η διάθεσή μου να προσφέρω ό,τι μπορώ σε αυτόν που έχει ανάγκη τη βοήθειά μου.
Να νιώσω αυτό το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης ότι βοήθησα έναν άνθρωπο να λύσει το πρόβλημά του... Και αυτή η χαρά ήταν και είναι το παν για μένα! Είναι η μεγαλύτερη ανταπόδοση για όλες τις θυσίες που έχω κάνει προκειμένου να ασχοληθώ με τα του δήμου, με τους συλλόγους της γειτονιάς μου, με τις φιλανθρωπικές δράσεις της εκκλησίας...
Αυτό το χαμόγελο στο μέχρι πρότινος προβληματισμένο πρόσωπο, είναι όλα τα λεφτά του κόσμου για μένα!

Έτσι λοιπόν, όταν αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά το 2011, ο Βασίλης Μιχαλολιάκοςκο έθεσε τις προτεραιότητες, ξεκινώντας από την κοινωνική πολιτική... Είπα από μέσα μου δόξα τω θεώ! 


Γιατί αυτό για το οποίο πάλευα και παλεύω πλέον θα γινόταν ένας ομαδικής στόχος μιας ισχυρής ομάδας... Και ήμουν βέβαιος από τότε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικό!

Σήμερα λοιπόν, δεν υπάρχει Πειραιώτης που να έχει ανάγκη από στέγη, από φαγητό, από γιατρό και φάρμακα, να απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και να μη βρήκε ανταπόκριση!

Επιπλέον, συγκινητική ήταν και είναι η στάση του απλού κόσμου, που με ατομικές πρωτοβουλίες σπεύδουν να μας ενημερώσουν για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης υποστήριξης.

Άνθρωποι αξιοπρεπείς, Πειραιώτες, οικογενειάρχες, που η κρίση τους οδήγησε στην καταστροφή από τη μια στιγμή στην άλλη...

Μην απογοητεύεται κανείς όμως!
Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε τη βοήθεια του διπλανού μας... Αντιθέτως σκεφτείτε πόση χαρά θα δώσουμε σε κάποιον δίνοντάς του την ευκαιρία να βοηθήσει από το υστέρημά του....

Και κάπως έτσι χέρι χέρι να είστε όλοι σίγουροι ότι θα βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα και με πολύ λιγότερες απώλειες!

Προς ενημέρωση των Πειραιωτών λοιπόν, να γνωρίζουμε όλοι και να το διασώσουμε, ότι ο Δήμος Πειραιά μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς όσους το έχουν ανάγκη!

Με συσσίτια που διανέμονται στα σχολεία (δωρεές επιφανών επιχειρηματιών-εφοπλιστών), με εθελοντικές δράσεις ιατρών και φαρμακοποιών, με δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, με το κοινωνικό παντοπωλείο, με επιλεγμένες δράσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς (πχ εξετάσεις μαστού σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ που πραγματοποιείται στις μέρες μας), με δωρεές Πειραιωτών, με επιδόματα, με πρόνοια για τους ανασφάλιστους Πειραιώτες, με συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιά και μια σειρά από αρκετές ακόμα δράσεις... που επανέφεραν στο προσκήνιο το κοινωνικό πρόσωπο του Πειραιά, σήμα κατατεθέν των Πειραιωτών διαχρονικά!

Και η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ... Συνεχίζεται!

@ Στα δύσκολα όλοι μαζί χέρι χέρι!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.