7+1 λόγοι που θα σε κάνουν να λατρέψεις τον Πειραιά! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Aν ψάχνεις να βρεις μια πόλη που να συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό,  τα επιβλητικά μεγάλα κρουαζιερόπλοια με τις μικρές ψαρόβαρκες, το εμπόριο με τη διασκέδαση, που να ζουν άνθρωποι αληθινοί στην καρδιά και στην ψυχή, που αγαπούν τον τόπο τους όσο αγαπούν το ίδιο τους το σπίτι...τότε μάλλον πρέπει να ζήσεις στον ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η πόλη του Πειραιά για Έλληνες και ξένους είναι συνυφασμένη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού ο Πειραιάς και το λιμάνι του αποτελούν αφετηρία και τερματικό σταθμό για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.


Για όσους ξέρουν όμως λίγο καλύτερα τον Πειραιά, τον επισκέπτονται για τις γραφικές γωνιές του, για την θέα που δύσκολα συναντάς στην Αττική, για τις ταβέρνες και τα κουτούκια του, για την ιστορία του... για όλα αυτά που μπορείς να δεις και είναι δύσκολο να περιγράψεις.



Μια βόλτα την ώρα του ηλιοβασιλέματος με την οικογένεια και την παρέα σου στην Πειραϊκή, θα σε κάνει σίγουρα να θες να την επισκεφτείς ξανά και ξανά.



Η βραδινή σου έξοδος στο γραφικό Μικρολίμανο και στη Μαρίνα Ζέας, με τα μαγαζιά για κάθε γούστο και για κάθε χαρακτήρα, θα σε γεμίσουν με απίστευτες εικόνες δίπλα στην θάλασσα.




Τα μικρά μαγαζιά στα στενά του κέντρου της πόλης που αποτελούν στέκια για όλες τις γενιές των Πειραιωτών θα σου αποδείξουν πως ο Πειραιάς δεν έγινε γνωστός μόνο για τις παραθαλάσσιες περιοχές του.

Η αγορά του Πειραιά θα σε βοηθήσει να βρεις όσα ψάχνεις, περπατώντας ήσυχα στο γραφικό πεζόδρομο της Σωτήρος και διασχίζοντας όλα τα στενάκια που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις "μικρούς θησαυρούς"..




Το επιβλητικό Δημοτικό θέατρο στο κέντρο της πόλης και το Βεάκειο θέατρο, με την ξεχωριστή θέα, στον λόφο του προφήτη Ηλία θα σου χαρίσουν μοναδικές βραδιές πολιτισμού που δύσκολα θα ξεχάσεις.





Ο περίπατος στην Καστέλλα και στο πανόραμα του προφήτη Ηλία θα σε γεμίσει με εικόνες από μια θέα που δεν περιγράφεται με λέξεις...




Το αρχαιολογικό και το ναυτικό μουσείο του Πειραιά θα σε ταξιδέψουν στον χρόνο και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μικρών και μεγάλων.





Τα δύο μεγαλύτερα γήπεδα - θρύλοι- του Πειραιά, το Καραΐσκάκη και το ΣΕΦ, σίγουρα θα σου προσφέρουν απογεύματα γεμάτα,ιστορία!





Αν γνωρίσεις έστω κι έναν Πειραιώτη που θα σε κάνει να δεις τον Πειραιά μέσα από τα δικά του μάτια, δεν θα θες να φύγεις ποτέ από την πόλη που λατρεύτηκε και τραγουδίστηκε όσο καμία άλλη.


Πηγή φωτογραφιών: Piraeuspress.gr @Facebook