ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: Θύμα ρατσισμού ο Πειραϊκός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου και έρχεται να μας θυμίσει πως η διαφορετικότητα δεν πρέπει να μας προκαλεί έχθρα ή φόβο.

Πέρα από τα στενά όρια της φυλετικής διαφορετικότητας ο ρατσισμός συναντάται καθημερινά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Όσοι γεννήθηκαν ή απέκτησαν κατα τη διάρκεια της ζωής στους κάποια μορφή αναπηρίας γίνονται καθημερινά στόχος ανθρώπων που θεωρούν κατώτερο ή φοβούνται το διαφορετικό.

 

Θύματα ρατσισμού έπεσαν και τα μέλη του Πειραϊκού συλλόγου κινητικά αναπήρων όταν άγνωστοι, μέχρι στιγμής, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο των γραφείων του συλλόγου και ζωγράφισαν το σήμα του ανάποδα.

 

Η Piraues Press βρέθηκε στο σημείο λίγες μέρες μετά το συμβάν. Η εικόνα-ντροπής που αντικρίσαμε ήταν πολύ χειρότερη από αυτή που μας είχαν περιγράψει οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πώς είναι το σήμα του συλλόγου και τι ακριβώς ζωγράφισαν οι άγνωστου στον τοίχο των γραφείων:






Η απουσία συμβίωσης με το διαφορετικό και κατα συνέπεια ο φόβος και η αμηχανία απέναντι στο άγνωστο ειναι οι κυριότεροι λόγοι ύπαρξης οποιασδήποτε ρατσιστικής συμπεριφοράς.


Ο ΠεΣΚΑ έχοντας βαθύτατη γνώση της τρομερής αναγκαιότητας για ενημέρωση και  γνωρίζοντας πως η ενδυνάμωση του συνανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή δεν είναι το πιο δυνατό σημείο της κοινωνίας μας, οργάνωσε και έχει ήδη ξεκινήσει συντονισμένες προσπάθειες πληροφόρησης του κοινού, ώστε να ενσωματωθεί ουσιαστικά το ζήτημα της αναπηρίας στην καθημερινότητα.


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με θέματα αναπηρίας μπορείτε να βρείτε τον Πειραϊκό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων στην Δραπετσώνα,  Κουντουριώτου και Παπαφλέσσα.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Μ: [email protected],

Τ:2104256148 F: 2104256021.

F:http://www.facebook.com/peiraikos.page

S: www.peiraikos.org

 

Διαβάστε επίσης:

Το σημαντικό έργο του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων!