ΠΕΙΡΑΙΑ: Κατασχέθηκε ποσότητα-μαμούθ ακατάλληλων φρούτων και λαχανικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση φορτίου με κατεψυγμένες φράουλες και κατεψυγμένες αγκινάρες προέλευσης Αιγύπτου συνολικού καθαρού βάρους 24 τόνων.

Συγκεκριμένα, στις 20-03-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στο χώρο του Ε΄ τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 1200 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένες φράουλες βάρους 12 τόνων και 1200 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένες αγκινάρες βάρους 12 τόνων προέλευσης Αιγύπτου, λόγω ελλιπούς σήμανσης ως προς τη χώρα προέλευσης επί των μέσων συσκευασίας.

Μετά τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα προϊόντα παραμένουν δεσμευμένα και δεν επιτρέπεται να τεθούν σε κυκλοφορία στην αγορά, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως  η προέλευσή τους και να σημανθούν κατάλληλα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Οι συστηματικοί έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σκοπό έχουν την διασφάλιση και προστασία των καταναλωτών».