ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εδώ ο κόσμος καίγεται… και το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ μας καλεί να δούμε ταινία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ή εμείς έχουμε μείνει πίσω ή η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά είναι πολύ μπροστά!

Ενώ στον Πειραιά ζούμε σημαντικές αλλαγές μετά από δεκαετίες στασιμότητας και απραξίας, το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ μας καλεί να δούμε την ταινία "Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη"!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας σας προσκαλεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 8.45 στο Στέκι μας στον Πειραιά, Πραξιτέλους 78 &  Ελ. Βενιζέλου στην προβολή της ταινίας:

 «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη»
 
 Ντοκιμαντέρ 2008 | Έγχρωμο. | Διάρκεια: 90' 
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος               
Με τους: Μάκη Αρβανιτάκη, Δημήτρη Οικονομίδη, Όθωνα Μεταξά, Αιμίλιο Τσούβαλη
 
Στις 21 Οκτωβρίου του 1929, το υπερωκεάνιο «Saturnia» ξεκινά από την Τεργέστη το ταξίδι του προς την Αμερική, μαζεύοντας μετανάστες από τα λιμάνια της Μεσογείου. Ο Βασίλης Καπόπουλος, ένας νεαρός Έλληνας,  που επιβιβάζεται στην Πάτρα θα γίνει μάρτυρας μιας απρόσμενης συνάντησης: μια νύχτα, σ’ αυτό το πλοίο που κουβαλά τα όνειρα του Νέου Κόσμου, θα λάβει χώρα η εξίσου ονειρική αλλά και πραγματική συνάντηση δύο μεγάλων ποιητών του αιώνα που πέρασε: του Φερνάντο Πεσσόα και του Κωνσταντίνου Καβάφη.
1ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο καλύτερης Φωτογραφίας, Μουσικής, Ήχου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
 
Σας ενημερώνουμε ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, σκηνοθέτης, Θάνος Λαμπρόπουλος, παραγωγός, ο ηθοποιός Δημήτρης Οικονομίδης,o συγγραφέας Χρήστος Οικονόμου και ο ποιητής Πάνος Κυπαρίσσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια  της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, 21 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Δεχόμαστε  τρόφιμα  διαρκείας (πχ. γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά κλπ…) για το πρόγραμμα επισιτιστικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.