ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΕΙΤΕ τα έσοδα από την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της PP που πρώτη αποκάλυψε ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τα 75.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, για τη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε για την ανακατασκευή του παλιού Ρολογιού, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Τα έσοδα της συναυλίας που δόθηκε από την Λαϊκή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη με την συμμετοχή των καλλιτεχνών Φωτεινής Δάρρα και Λάκη Χαλκιά, το δείπνο και τη δημοπρασία των έργων τέχνης,  που προσέφεραν διακεκριμένοι ζωγράφοι, (Τέτσης, Κοκκινίδης, Μιχαλιτσιάνος, Πολιτάκης, Μίχας, Μάσχα, Μαντάς.) ανέρχονται στα 94.540 ευρώ.


 


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Ευχαριστώ το Πειραϊκό κοινό που αγκάλιασε την απόφασή μας να ξανακτίσουμε το ιστορικό σύμβολο της πόλης μας, το παλιό Ρολόι, εκεί που ήταν και όπως ήταν.


Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που είχε η υψηλού επιπέδου ημερίδα, η υπέροχη συναυλία που ακολούθησε το απόγευμα με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη,  με τη Φωτεινή Δάρρα και τον Λάκη Χαλκιά και στη συνέχεια όσους προσέφεραν τα έργα τους στη δημοπρασία που ακολούθησε στο δείπνο, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.


Ένιωσα ότι η 14η Μαρτίου ήταν η ημέρα που ο Πειραιάς έδωσε σάρκα και οστά  σε ένα όνειρο πολλών γενιών.


Έχουμε μαζί μας ξεχωριστούς ανθρώπους, ο καθένας στο χώρο του, ανθρώπους που είναι πρωτοπόροι και συμμέτοχοι στον αγώνα που κάνουμε να δώσουμε πίσω στον Πειραιά την ιστορία του. Το Ρολόι του Πειραιά θα κτυπήσει στην ώρα του.»

 



Από το πρωί της Παρασκευής, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα:


«Η Ανάκτηση της Ιστορικής Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας της πόλης του Πειραιά. Του ρολογιού ο χρόνος θα ταξιδέψει πάλι στους δρόμους της θάλασσας».

 

Στην ημερίδα μίλησαν:

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα Τάνια Μοροπούλου, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά  κα Ευαγγελία Μπαφούνη, ο κ. Peter Economides, Brand Strategist, ο Συνθέτης κ. Γιώργος Κουρουπός, η κ. Στέλλα Χρυσουλάκη Έφορος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο Ακαδημαϊκός και Zωγράφος κ. Παναγιώτης Τέτσης, η Αρχιτέκτων κα Αγνή Πικιώνη, που μετέφερε στους παρευρισκόμενους «Αναμνήσεις από τον Πειραιά» του Δημήτρη Πικιώνη και οι Αρχιτέκτονες κκ Νικόλαος Ντόριζας, Γιάννης Βεντουράκης και  κα Πόπη Παπαντωνίου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδος.




Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση για το ρολόι!