ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Λυκειάρχης της Ιωνιδείου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο διακεκριμένος και δραστήριος Πειραιώτης Εκπαιδευτικός Δημήτριος Πισιμίσης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ:

Ο Δημήτρης Πισιμίσης γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά (στη συνοικία Καραβάς). Ήταν το τέταρτο παιδί του Γιάννη και της Ευγενίας Πισιμίση. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής μετακόμισε και έζησε, με τη μητέρα του και τα αδέλφια του, στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας, τον Βλόγγο Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Από τα μαθητικά του χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται πλάι στον πατέρα του ως Εφημεριδοπώλης στο κέντρο του Πειραιά και το 1954 αποφοίτησε από το ιστορικό Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά.

Έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και κατάφερε να εισέλθει σε τρεις σχολές: τη Νομική Αθηνών, τη Θεολογική Αθηνών και τη Φιλοσοφική Αθηνών. Λόγω της αγάπης του για τη μάθηση και τη διδασκαλία επέλεξε τη Φιλοσοφική Αθηνών όπου αποφοίτησε ως Καθηγητής Φιλόλογος.

18280616_10212797986129437_619863966_n

Παράλληλα με τις σπουδές του συνέχισε να εργάζεται ως Εφημεριδοπώλης και ταυτόχρονα ξεκίνησε μια 9ετή καριέρα ως Δημοσιογράφος στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ».

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Το 1974, με τα γεγονότα της Κύπρου, επιστρατεύτηκε ως Έφεδρος Υπολοχαγός.

Από το 1966 ξεκίνησε η πλούσια σταδιοδρομία του στην εκπαίδευση ως καθηγητής Φιλόλογος. Δίδαξε διαδοχικά στα Γυμνάσια (Λύκεια) Σαλαμίνας, Ικαρίας, Πάρου (τιμήθηκε από τους Αποφοίτους μαθητές του), Πόρου, Δραπετσώνας, Ταμπουρίων και ως Διευθυντής στης Παλαιάς Κοκκινιάς. Επίσης, δίδαξε κάποιες χρονιές και στα εσπερινά Γυμνάσια Αυγέρη, Λέκκα, Λιβανού και Πετράκη-Βαλσαμίδου.

Έπειτα, μετά το πέρασμά του, από την Ε΄ Επιθεώρηση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, απέκτησε μεταπτυχιακή επιμόρφωση στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης.

Από το 1983 δίδαξε στο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά όπου και ολοκλήρωσε τη καριέρα του το 2001 ως Διευθυντής Λυκείου!

Το 1969 παντρεύτηκε με την αγαπημένη του Πόπη Κουκά και απέκτησαν δύο γιους, τον Γιάννη (1971) και τον Κώστα (1979), οι οποίοι τους “χάρισαν” και τέσσερα εγγονάκια: τη Βασιλική, τη Κάλλια, τη Χρύσα και τον Δημήτρη, στα οποία η αδυναμία του ήταν απερίγραπτη.

Ο Δημήτρης (Μίμης) Πισιμίσης, πολυτάλαντος και δραστήριος πάντα, ασχολήθηκε: με τον αθλητισμό (ποδοσφαιριστής, γραμματέας Δ.Σ και Επίτιμο Μέλος του ΑΟ Καραβά, μέλος του ΑΦΜΣ Φοίνικα Πειραιά, αθλητής στίβου στο Πανεπιστήμιο), με τη μουσική (μέλος της χορωδίας Νικαίας), με τη ψαλτική και τη ζωγραφική (προσωπογραφίες).

Υπήρξε, επί σειρά ετών Γραμματέας των Δ.Σ του Συλλόγου Βλογγαίων Γορτυνίας και της Αδελφότητας Απανταχού Πισιμισαίων, μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Ε΄ Γυμνασίου Αρρένων Πειραιά και υποστηρικτής Φιλανθρωπικών Σωματείων.

Ο Δημήτρης Πισιμίσης αναγνωρίσθηκε και τιμήθηκε σε όλη του ζωή από συγγενείς, φίλους, μαθητές, συναδέλφους, συμπατριώτες ως ακέραιος χαρακτήρας, έντιμος, έμπιστος, αληθινός, πατριώτης και οικογενειάρχης. Είναι ισχυρή η παρακαταθήκη του ονόματός του, που αφήνει στην οικογένειά του, στην Πειραϊκή και στη Γορτυνιακή κοινωνία.