ΜΩΡΑΛΗΣ για ΤΡΑΜ: »Είμαστε με δεμένα τα χέρια – Μόνο ΥΠΟΜΟΝΗ μπορούμε να κάνουμε» !


Σοκ προκαλούν στους Δημότες Πειραιά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη για το ΤΡΑΜ!

Κυνικά ειλικρινής και συνάμα εντελώς αδύναμος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις πολυετείς και καταστροφικές για τον Πειραιά καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων του ΤΡΑΜ.

Τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά μόνο ως άκρως ανησυχητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τους Δημότες του Πειραιά, που βλέπουν τον Δήμαρχό τους, ανήμπορο και αδύναμο να παρέμβει καθοριστικά και να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης.

Ο Γιάννης Μώραλης ως Δήμαρχος Πειραιά συνιστά στον πειραϊκό λαό ΥΠΟΜΟΝΗ και μόνο… Ως άλλος Παπαμιχαήλ (… κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός).

Μάλιστα, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρεται τουλάχιστον 3 φορές στη λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ, ενώ εκφράζει την πεποίθησή του ότι το ΤΡΑΜ θα φέρει καλύτερες μέρες για τον Πειραιά και την αγορά του που στενάζει!

Βέβαια – και αυτό είναι το χειρότερο όλων – ο Άρχων της πόλης, δε γνωρίζει καν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα του ΤΡΑΜ, κάτι που φαίνεται από την τελευταία του φράση:

‘Επαναλαμβάνω όμως σημαντική θετική αλλαγή θα είναι η ολοκλήρωση του τραμ, η οποία οσονούπω απ ότι  πληροφορούμαστε όλοι, θα ολοκληρωθεί και θα λύσει ένα κομμάτι του προβλήματος.»

Απαντώντας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά την σημερινή Συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση για το ΤΡΑΜ, τα έργα στην πόλη και τις αναπλάσεις, τόνισε:

«Όπως ξέρετε και το έχω πει δεκάδες φορές το Τραμ δεν είναι ένα δημοτικό έργο. Εγώ  έχω μάθει να πιέζω με ένα  συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είμαι φωνακλάς, μπορεί εκεί να μειονεκτώ και να πρέπει να φωνάζεις και να ουρλιάζεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ δεν την πιστεύω αυτήν την μέθοδο, επαναλαμβάνω. Ο καθένας κρίνεται για τη μεθοδολογία, τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στην καθημερινότητα του. Μιλάω με τους αρμόδιους Υπουργούς, μιλάω με την ανάδοχο εταιρεία και προσπαθούμε να τελειώσουμε.Δυστυχώς, είχε ορίζοντα τον τρίτο του 2015, είμαστε σχεδόν τον πέμπτο του 2017 και έχουμε ακόμα λίγο δρόμο, όπως λέμε λαϊκά «έχουμε φάει το γάιδαρο και μένει η ουρά». 

Άρα, θα κάνουμε υπομονή σε σχέση με το Τραμ.»

 

«Σε αυτή τη χώρα που ζούμε τα έργα συνήθως κρατάνε παραπάνω από όσο προγραμματίζονται στην  αρχή – το σύνολο των έργων δεν μιλάω μόνο για τα έργα στον Πειραιά. Δεν υπάρχει έργο στη χώρα που να έχει τελειώσει στην ημερομηνία την οποία θα έπρεπε να είχε τελειώσει.  Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Προχωρήσαμε κι εμείς σε κάποιες παρεμβάσεις στην πόλη. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενέκρινε για αναπλάσεις στον Δήμο Πειραιά 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά θα έπρεπε λοιπόν να αναδεικνύουμε- κι εγώ τα αναδεικνύω και ο Αντιπεριφερειάρχης – και όχι καθημερινά μια ταλαιπωρία υπαρκτή επαναλαμβάνω που δεν λύνεται.

Άρα, το να μεμψιμοιρούμε και να μιζεριάζουμε και να λέμε ότι κάθε μέρα στον Πειραιά έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα -ναι, στον Πειραιά έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα το λέμε κάθε μέρα- δεν βοηθάμε κανέναν ούτε τους εαυτούς μας ούτε τους επισκέπτες ούτε τους τουρίστες να επαναλαμβάνουμε συνέχεια αυτό, μη προβάλλοντας τα όποια θετικά υπάρχουν.

Υπάρχουν θετικά, έγιναν αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, συγκεκριμένα έργα  που γίνονται κι εδώ και στην Περιφέρεια, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά επαναλαμβάνω αυτό που έχω να πω και αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να ειπωθεί με έναν τίτλο: «Υπομονή λέει ο Δήμαρχος», αλλά είναι η πραγματικότητα. Θέλει υπομονή από τους Πειραιώτες και όσους διέρχονται από την πόλη μας, να κάνουν υπομονή ώστε αυτή η πόλη να αλλάξει. Και δεν αλλάζει επαναλαμβάνω σε δύο ή τρία χρόνια. Κι αν μου πείτε για να προλάβω  πριν τρία χρόνια από τις εκλογές είπατε αυτά. Αυτά που είπαμε λοιπόν ισχύουν, ότι ο Πειραιάς έχει μια προοπτική.

Το εργαλείο για την πόλη η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση την υποβάλαμε, τώρα άνοιξε το πρόγραμμα, δεν είναι ευθύνη δική μου αν το πρόγραμμα δεν άνοιξε από την κυβέρνηση πριν ένα χρόνο κι άνοιξε τώρα. Τώρα άνοιξε τώρα το υποβάλαμε.»

«Επαναλαμβάνω  πρέπει να κάνουμε  υπομονή λίγο ακόμα διάστημα. Επαναλαμβάνω όμως σημαντική θετική αλλαγή θα είναι η ολοκλήρωση του τραμ, η οποία οσονούπω απ ότι  πληροφορούμαστε όλοι, θα ολοκληρωθεί και θα λύσει ένα κομμάτι του προβλήματος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΟΚ: Γκέτο Μεταναστών ο Πειραιάς με υπογραφή Μώραλη και ΜΚΟ του Σόρος!