Ο Θοδωρής Δρίτσας απαντά στην Piraeus Press για τον ΟΛΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε απάντηση μέσω του δημοτικού συνδυασμού "Το λιμάνι της αγωνίας" προέβη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και Βουλευτής Του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με δημοσίευμα της PP που τον χαρακτήριζε "αδιάβαστο" στα θέματα του ΟΛΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση-απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα στην Piraeus Press:


Αξιότιμοι κύριοι,

 

Σύμφωνα με την από 7 Μαρτίου 2013 ανάρτηση σας με τίτλο:

"Αδιάβαστος ο Θοδωρής Δρίτσας για τα του ΟΛΠ"

 

https://piraeuspress.gr/municipality-of-piraeus/story/7653/adiavastos-o-thodoris-dritsas-gia-ta-tou-olp/

 

ενημερωθήκαμε για τον "μπροστάρη τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος όχι μόνο δεν επιζητά την ιδιωτικοποίηση, αλλά την παραχώρηση του λιμανιού στο Δήμο Πειραιά!"

 

Δυστυχώς η ενημέρωση που εμείς διαθέτουμε αναφέρεται μόνο σε σχετική δήλωση του κ. Δημάρχου για αίτημα το οποίο αφορά μόνο την παραχώρηση των τμημάτων του ΟΛΠ "χωρίς λιμενική χρήση" δηλαδή το 1% περίπου της έκτασης του λιμανιού του Πειραιά. Σχετικά σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του κ. Δημάρχου μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου:

http://www.kathimerini.gr/55260/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/synanthsh-varvitsiwth--mixaloliakoy-gia-thn-a3iopoihsh-toy-olp

 

Κατά καιρούς επίσης δηλώνεται προφορικά από τον κ. Δήμαρχο στους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, ότι έχει ζητηθεί η παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠ στον Δήμο Πειραιά κ.α.

Δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε ουδεμία γραπτή δήλωση, απόφαση ή αίτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς ή τον πρωθυπουργό το οποίο σχετίζεται με τις προφορικές (off camera) δηλώσεις αυτές ή με το δημοσίευμα σας. 
Για τούτο, παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε το σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου κ.Μιχαλολιάκου προς την Κυβέρνηση ή το ΤΑΙΠΕΔ, περί αντίθεσης του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και παραχώρησης του στον Δήμο Πειραιά όπως ακριβώς γράψατε (εννοούμε προφανώς το γνωστό σε όλους μας λιμάνι και όχι την πλατεία Καραϊσκάκη ή τμήμα κενής έκτασης στο Παλατάκι) ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να επανορθωθεί πιθανό λάθος εκ μέρους μας.

Αντιλαμβάνεστε ότι τόσο κρίσιμα ζητήματα διεκδικούνται και διευθετούνται με επίσημο θεσμικό τρόπο, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από την υπάρχουσα δημοσιογραφική ή θεσμική ενημέρωση. 

Παρ’όλα αυτά εκτιμώντας ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι η κινητήρια μηχανή της πόλης την οποία παλεύουμε όλοι για να σώσουμε από το ξεπούλημα, θα χαρούμε να διαψευστούμε και διαπιστώσουμε ότι ο κ.Δήμαρχος ταυτίζεται με το σύνολο των φορέων, των κατοίκων, των επαγγελματιών και επιχειρηματιών, που τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του.

Παρακαλούμε επίσης για δημοσιοποίηση της επιστολής μας σε ανάλογη θέση με το δημοσίευμα σας.

 

Πειραιάς 10 Μαρτίου 2014

Γραφείο Τύπου

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

"Το Λιμάνι της Αγωνίας"


Διαβάστε επίσης:

Αδιάβαστος ο Θοδωρής Δρίτσας για τα του ΟΛΠ!