ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Νέο νηπιαγωγείο και νέο πάρκο στην Πειραϊκή (φωτορεπορτάζ)

Ακόμα ένα έργο περνά από τα λόγια στις πράξεις.

Το επί 25 χρόνια ανεκμετάλλευτο οικόπεδο απέναντι από το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στην Πειραϊκή, αποφάσισε να διεκδικήσει από το κράτος, ώστε να το αξιοποιήσει, άμεσα, ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πρωτοβουλία του πρόεδρου της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννη Μοσχοβάκου και την άμεση, προσωπική, παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά το εν λόγω οικόπεδο,που άνηκε στην ΚΕΔ και ήταν αναξιοποίητο για 25 ολόκληρα χρόνια «πέρασε στα χέρια» του Δήμου Πειραιά.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τα σχέδια να λένε πώς το μισό οικόπεδο θα γίνει νηπιαγωγείο και το άλλο μισό πάρκο.Σημειώνεται πώς η ανέγερση του νηπιαγωγείου ήταν απαραίτητη στην περιοχή αφού το 25ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, μέχρι σήμερα, αναγκαστικά συστεγάζεται με το 54ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Γιάννης Μοσχοβάκος, σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στην Piraeus Press, τόνισε πώς πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας. Το νηπιαγωγείο σε συνδυασμό με τον χώρο πρασίνου που θα δημιουργηθεί λίγα μόλις μέτρα από την Πειραϊκή θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή.Διαβάστε επίσης: