Φωτορεπορτάζ από το μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιμνημόσυνη δέηση για τους αποβιώσαντες δωρητές και ευεργέτες του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ», παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη. 




Μιλώντας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου στους αγίους προγόνους μας, που ουσιαστικά έχτισαν Ελλάδα και Πειραιά, στους ευεργέτες του Έθνους και του Πειραιά. Όσο το κράτος αδυνατούσε, υπήρχαν κάποιοι ιδιώτες που παρήγαγαν πλούτο, πολλές φορές στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό και το προσέφεραν στην πατρίδα μας.


Ούτως ή άλλως, η πατρίδα μας υπάρχει ως κράτος μόνο χάριν της φιλοπατρίας των Ελλήνων. Δεν μας προσεφέρθει ούτε η ελευθερία, ούτε η εθνική ανεξαρτησία, ούτε η εδαφική ακεραιότητα χωρίς να χύσουμε «ποταμούς αίματος». Αλλά και οι δομές και οι υποδομές του κράτους οφείλονται σε ευεργεσίες. Αν κανείς ταξιδέψει ανά την Ελλάδα θα δει το αποτύπωμά τους. Θα δει σχολεία, δρόμους, γεφύρια κατασκευασμένα από ευεργέτες, τους οποίους δυστυχώς πολύ συχνά λησμονούμε.


Στον Πειραιά καταβάλλαμε μια τιτάνια προσπάθεια όλοι μαζί, να επαναποκτήσουμε τις δωρεές των ευεργετών μας από διάφορους καταπατητές.


Θέλω να ελπίζω ότι πολύ σύντομα, αν όχι του χρόνου, σε δύο χρόνια από σήμερα, θα μπορούμε να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης σε ένα πάρκο στο κέντρο του Πειραιά, που θα είναι πάρκο Ευγνωμοσύνης.


Δεν φθάνει να αναδεικνύουμε τους ευεργέτες μια φορά το χρόνο, πρέπει να καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας κάθε ημέρα. Για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και με αυτόν τον τρόπο, στο να λυτρωθεί η πατρίδα από ιδιότυπους επιχειρηματίες που είναι κρατικοδίαιτοι. Όχι μόνο δεν δίνουν στην πατρίδα, αλλά είναι κρατικοδίαιτοι και ενίοτε όταν είναι χορηγοί το κάνουν περιμένοντας περισσότερα από αυτά που δίνουν.


Η ευγνωμοσύνη μας για τους ευεργέτες μας να είναι περισσότερο ευρεία. Να τους γνωρίζουν όλες οι Πειραιώτισσες, όλοι οι Πειραιώτες και προπαντός τα παιδιά μας.

Αιωνία η μνήμη τους».



 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν:


Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αν. Κάρλες. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Χρ. Βουγιουκλάκης και Αντ. Καλογερόγιαννης. Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Ι. Διαμαντόπουλος και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος κ. Δ. Σούλος.