Το σημαντικό έργο του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αμαρτωλές Μη Κερδοσκοπικές ή Κυβερνητικές Οργανώσεις και φάμπρικες οραμάτων, μεταμόρφωσαν ακόμα και τους πιο πιστούς ανθρωπιστές, σε επιφυλακτικούς και διστακτικούς πολίτες, απομακρυσμένους από τις ΜΚΟ.

Από την άλλη πλευρά, η αλληλεγγύη γνωρίζει μέρες δόξας με την ιδιωτική πρωτοβουλία να βρίσκεται στο προσκήνιο σαν μοναδικό μέσο αντιστάθμισης μιας νοσηρής πραγματικότητας.

Θα ήταν όμως συνετό να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση η γενικολογία που είθισται να παρουσιάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν ακόμα σύλλογοι και οργανισμοί που είναι πιστοί στο όραμα τους και κυριολεκτικά παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν και να υπηρετήσουν με ακεραιότητα τον σκοπό τους.

Ο  (Πε.Σ.Κ.Α) ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των αξιόπιστων και αποτελεσματικών οργανισμών. Με έδρα τον Πειραιά απο τις αρχές του 2005 καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην έλλειψη φωνής και συντονισμού των κατοίκων του Πειραιά και όχι μόνο.

Με ένα άρτια καταρτισμένο σε θέματα αναπηρίας επιστημονικό Διοικητικό Συμβούλιο, επιδιώκει να βγάλει μπροστά τους αόρατους πολίτες, που πάσχουν από κινητικά προβλήματα και να τους εντάξει στην καθημερινότητα που τους αξίζει. Ο Πε.Σ.Κ.Α συγκαταλέγει μεταξύ των σκοπών του την  προάσπιση, με κάθε νόμιμο μέσο, των ηθικών και καλώς νοούμενων υλικών συμφερόντων των Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, την  εκπόνηση επιστημονικών μελετών για τα ιατρικά, κοινωνικά, εργονομικά, αρχιτεκτονικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά και ψυχοπνευματικά προβλήματα για την προστασία της ζωής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κινητικά αναπήρων καθώς και την  αδιάκοπη προσπάθεια ένταξής τους στο ενεργό παραγωγικό δυναμικό της χώρας.

Σίγουρα ο Πειραϊκός Σύλλογος θα μας απασχολήσει θετικά στο άμεσο μέλλον αφού η επικοινωνιακή του ατζέντα περιέχει δραστηριότητες που θα χτίσουν επιτέλους την πολυσυζητημένη και πολυπόθυτη γέφυρα  μεταξύ των ΑΜΕΑ και του ευρύτερου κοινωνικού Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Βασίλειος Δημητριάδης τονίζει:

«Ξεκινήσαμε με όραμα και στόχους, τα οποία δεν χάσαμε στο δρόμο. Δεν αφήσαμε την φθίνουσα πολιτική πορεία της χώρας και την περιρρέουσα παρακμιακή συμπεριφορά ορισμένων να μας αγγίξουν και να μας αλλοτριώσουν. Όλα αυτά διότι, δεν θεοποιήσαμε ποτέ το χρήμα αλλά τον συνάνθρωπο. Πιστεύω μας ήταν πάντα ότι, όσοι βάζουν τίμιους και ειλικρινείς στόχους μακροπρόθεσμα δικαιώνονται και ξεχωρίζουν από τη μάζα και αυτό πράττουμε με προσήλωση.»
 
 
Τον Πε.Σ.Κ.Α θα τον βρείτε στην Δραπετσώνα, Κουντουριώτου και Παπαφλέσσα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
Τ:2104256148 F: 2104256021.