ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ: Εικονική πραγματικότητα η ανάπλαση – Ποιοι ευθύνονται για τις καθυστερήσεις;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και κατόπιν εορτής, το σοβαρό θέμα της ανάπλασης του Μικρολίμανου έρχεται στο Δημοτικού Συμβούλιο Πειραιά... τον Μάιο!
 
Αφού πρώτα δόθηκε νέα παράταση για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων (πέργκολες) μέχρι το τέλος του 2017, η Δημοτική Αρχή Μώραλη, φέρνει το θέμα προς συζήτηση... Μετά το Πάσχα!
 
Είναι γεγονός ότι το θέμα ξεχάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια (μετά της τελευταίες δημοτικές εκλογές) ενώ σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης θητείας τραβιέται ακόμα στα δικαστήρια για μια απόφαση 6μηνης προσωρινής παράτασης !
 
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
 
Μόνο στη φωτογραφία βέβαια θα βλέπουμε για τα επόμενα χρόνια όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε εικόνες παρόμοιες με την παρακάτω... Που απεικονίζουν ένα παραδεισένιο Μικρολίμανο!
 
 
Έργα όπως το ΜΕΤΡΟ & το ΤΡΑΜ, ο Πύργος, το γιαπί της Ραλλείου, που στοιχειώνουν την πόλη μας εδώ και αρκετά χρόνια...
 
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
 

Μέσα στο Μάιο λοιπόν θα έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά η μελέτη – πρόταση του δήμου για την ανάπλαση του Μικρολίμανου.

Αυτό ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης. Σύμφωνα με τον ίδιο η Επιτροπή Αιγιαλού είναι η αιτία της νέας ετήσιας παράτασης που δόθηκε νομοθετικά στην αναστολή υλοποίησης της απόφασης για κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες) στο Μικρολίμανο. 

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, η επιτροπή συνεδρίασε έπειτα από έναν και πλέον χρόνο για να εγκρίνει την πρόταση επαναχάραξης του αιγιαλού, που της είχε καταθέσει ο δήμος.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ελπίδα Παντελάκη, η οποία ζήτησε να μην υπάρξει άλλη παράταση. Πρόσθεσε, πως αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει πρόοδος, να εφαρμοσθεί η απόφαση για τις κατεδαφίσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και ορατό σε όλους τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Πλήρης απαξίωση του άλλοτε κραταιού Μικρολίμανου!

Εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης.

Και βέβαια, έχοντας λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω τη Μαρίνα Φλοίσβου και τον αποφασιστικό Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, το παιχνίδι είναι χαμένο.

Μόνος ηττημένος για ακόμη μια φορά ο Πειραιάς!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τα 3 τελευταία χρόνια γιατί πάει απο αναβολή σε αναβολή το έργο & ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την επίσπευση των έργων;