ΕΛ.ΑΣ.: Η Άμεση Δράση «μεταμορφώνεται» σε ΔΙ.ΑΣ. – Τι αλλάζει στον Πειραιά

Σε αναδιάρθρωση του επιχειρησιακού μοντέλου της Άμεσης Δράσης προχωρά η Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρει την Τρίτη ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βασικές αλλαγές που φέρνει η εφαρμογή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος σχετίζονται με τη δημιουργία έξι νέων τμημάτων αντί ενός που υπήρχε μέχρι σήμερα. 

Ουσιαστικά δηλαδή δημιουργούνται πέντε τμήματα για την Αθήνα, τον Πειραιά, τη βορειοανατολική Αττική, τη νοτιοανατολική Αττική, τη δυτική Αττική και ένα έκτο τμήμα για γραμματειακή υποστήριξη. Πρόκειται ουσιαστικά για το μοντέλο λειτουργίας με το οποίο επιχειρούν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι με το μοντέλο αυτό δημιουργούνται πολλές θέσεις «γραφείου» που θα στερήσουν προσωπικό από τα ήδη λίγα περιπολικά που βρίσκονται στο δρόμο, ενώ στελέχη του υπουργείου αντιτείνουν ότι έτσι θα υπάρχει ειδική μέριμνα και σχέδιο για την κάθε περιοχή ξεχωριστά και επιμερισμός ευθυνών για ό,τι συμβαίνει.

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό της υπηρεσίας, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι η Άμεση Δράση σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του εγκλήματος.