ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κατάμεστο το ΚΡΕΜΛΙΝΟ για τα 120 χρόνια ελληνικό περίπτερο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την ευχή, να γιορτάζουμε πολλές δεκαετίες ακόμη την παρουσία του περιπτέρου, η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιά ‘Η Αγία Τριάς’ πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στις 19/02/2017 στη μουσική σκηνή KREMLINOστον Πειραιά προβάλλοντας ένα μεγάλο αφιέρωμα για το περίπτερο.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν: ‘Το περίπτερο στην ελληνική κοινωνία’, ‘Το περίπτερο στον ελληνικό κινηματογράφο’ και  ‘Το κάπνισμα στον ελληνικό κινηματογράφο’ με παράλληλη παρουσίαση της σχετικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τα αφιερώματα δημιουργήθηκαν με σκοπό να συγκεντρωθεί το υλικό που χρονογραφεί την ιστορία του περιπτέρου στην ελληνική κοινωνία, με αξιοποίηση των ιστορικών ντοκουμέντων και των ελληνικών ταινιών αλλά και με αποτύπωση και καταγραφή της σύγχρονης πραγματικότητας. Μέσα στην ιστορία του περιπτέρου εντάσσεται και το βασικό και αποκλειστικό για πολλές δεκαετίες προϊόν, το τσιγάρο. Αυτή την πτυχή του περιπτέρου, ως μονοπωλιακό σημείο διάθεσης καπνικών για πολλά χρόνια, ανέδειξε το αφιέρωμα ‘Το κάπνισμα στον ελληνικό κινηματογράφο’, που συνδυάστηκε με την έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά για την πιθανή επίδραση της κινηματογραφικής εικόνας του τσιγάρου στον πληθυσμό.

Αφορμή για την επετειακή και αφιερωματική εκδήλωση αποτέλεσε η συμπλήρωση των 40 χρόνων της Ένωσης Περιπτερούχων Πειραιά ‘Η Αγία Τριάς’ σε συνδυασμό με τα 120 χρόνια παρουσίας περιπτέρου στην ελληνική κοινωνία.

Η αίθουσα της μουσικής σκηνής ΚΡΕΜΛΙΝΟ γέμισε από ιστορία, νοσταλγικότητα και ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και από κόσμο που τίμησε τη γιορτή του περιπτέρου και της Ένωσης ‘Η Αγία Τριάς’ πιστώνοντας στην Ένωση μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης του επαγγέλματος και του ρόλου του περιπτέρου στη ζωή μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συνεργάτες και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και επίσημων φορέων επαγγελματιών που τους υποδέχτηκε το ΔΣ της Ένωσης ‘Η Αγία Τριάς’ και ο Πρόεδρος κος Μ. Νικητάκης. Ανάμεσά τους ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γ. Λαγουδάκης, η Βουλευτής Α’ Πειραιά κα Γ. Γεννιά, η Βουλευτής Α’ Πειραιά κα Ε. Σταματάκη, η Βουλευτής Β’ Πειραιά κα Ε. Καρακώστα, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Μπενέτος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ι.Τσάκος,  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά κα Ν. Γλύκα, η Αντιδήμαρχος Δραπετσώνας Κερατσινίου κα Γ. Περδίκη, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κα Β. Μελά,  ο κ. Σ. Μπρατσώλης Αντιπρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά – Κανάλι Ένα, η πρόεδρος του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά κ. Ε. Αθανασίου,  ο πρώην βουλευτής κος Στ. Λεουτσάκος, ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων κος Θ. Μάλλιος  και από το Σωματείο Περιπτερούχων ‘Η Ελπίς’ ο Πρόεδρος κος Λ. Σπάλας και το μέλος ΔΣ κα Α. Τουμαζάτου.

Φωτογραφίες:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλάει στο αφιέρωμα Το Περίπτερο στην Ελληνική Κοινωνία για την αφορμή να γράψει το τραγούδι ‘Το Περίπτερο’.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ως παρουσιαστής της εκδήλωσης προλογίζει το Περίπτερο στον Ελληνικό Κινηματογράφο εξηγώντας πως οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν και από μια σκηνή σε περίπτερο.

Ο κος Θοδωρής Δρίτσας παρών στην εκδήλωση, με τον Πρόεδρο της Ένωσης ‘Αγία Τριάς’ κ. Μανώλη Νικητάκη.

Ο δήμαρχος Περάματος κος Γ. Λαγουδάκης με την Βουλευτή Α’ Πειραιά κα Ε. Σταματάκη.

Η αφίσα της εκδήλωσης με καρέ από την ταινία Καλώς Ήρθε το Δολάριο, όπου ο Αλέκος Σακελάριος έδινε τον ρόλο του περιπτερά στον εαυτό του.