ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Το χτύπημα στο Μικρολίμανο το 2014 ήταν πληρωμένο” !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Εντυπωσιακές καταθέσεις ύστερα από αιματηρό περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού – Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά από «αποκαλύψεις Αλβανών για πολλά συμβόλαια θανάτου»

«Συμβόλαιο» για 6.000 ευρώ ήταν η αιματηρή επίθεση και ο τραυματισμός 15 νεαρών ατόμων σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014»! Αυτό μνημονεύεται σε δικογραφία που συνέταξε τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Πειραιά για την επίθεση εις βάρος έλληνα ποινικού στις αρχές Ιανουαρίου στις φυλακές Κορυδαλλού με δράστες δύο αλβανούς κρατουμένους. Ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς ήταν ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο και μαζί με τον συνεργό του υποστήριξαν τώρα ότι η επίθεση κατά του έλληνα ποινικού ήταν «γιατί δεν τους είχε καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό για να πυροβολήσουν μέσα στο μπαρ».

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η περίεργη νέα τακτική ορισμένων αλβανών ποινικών να ομολογούν ξαφνικά, με χαρακτηριστική ευκολία, «συμβόλαια θανάτου» αλλά και να «παρασύρουν» ή να παγιδεύουν δικηγόρους στις φυλακές. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αντιληφθούν αν πρόκειται για γνήσιες αποκαλύψεις ή για παιχνίδια «τακτικής» ομάδας ποινικών σε συνδυασμό και με νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει, τις τελευταίες ημέρες, για απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Η επίθεση στο Μικρολίμανο σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου 2014 από έναν 31χρονο Αλβανό, με ποινικό παρελθόν. Ο δράστης βρισκόταν μέχρι τις 4 το πρωί μέσα στο μαγαζί με παρέα γυναικών. Σε κάποια στιγμή φάνηκε εξοργισμένος για άγνωστο λόγο, βγήκε από το μπαρ, επέστρεψε σε «κατάσταση αμόκ» και άρχισε να «γαζώνει» με Καλάσνικοφ το νυχτερινό μαγαζί, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 15 νεαρούς θαμώνες από τους οποίους τρεις σοβαρά. Στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Από αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε γειτονικό ξενοδοχείο, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δικογραφία για εννέα άτομα, μέλη μιας σπείρας που είχε δολοφονήσει – την περίοδο 2005-2008 – 11 άτομα (ορισμένα από αυτά με συμβόλαια θανάτου). Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης συμμετείχε σε μια φονική επίθεση, λίγους μήνες νωρίτερα, σε καφενείο στο Μεταξουργείο που προκάλεσε τον θάνατο ενός θαμώνα.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εικόνα ότι η επίθεση στο Μικρολίμανο προέκυψε από «παρεξήγηση του ευέξαπτου και σχεδόν μεθυσμένου αλβανού κακοποιού» που επέστρεψε στο μαγαζί για να «εκδικηθεί στα τυφλά».

Τα νεότερα «στοιχεία» φέρεται να προέκυψαν από την επίθεση που σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2017 εναντίον έλληνα ποινικού στη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού. Δράστες ήταν δύο Αλβανοί από την προαναφερόμενη σπείρα που κτύπησαν με μαχαίρι στον λαιμό τον έλληνα κρατούμενο ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιάσεων. Ομως ο τελευταίος αντελήφθη τις ύποπτες κινήσεις των δύο αλλοδαπών, απέφυγε τα μοιραία πλήγματα και τραυματίστηκε σχετικά ελαφρά στον λαιμό.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που ακολούθησε γι’ αυτό το περιστατικό προέκυψε ότι οι δύο Αλβανοί «παρέσυραν» τον έλληνα ποινικό στο επισκεπτήριο με την «αρωγή» μιας δικηγόρου από την οποία ζήτησαν να τον καλέσει για να μιλήσουν. Φέρεται ότι η δικηγόρος δεν γνώριζε τα εγκληματικά σχέδιά τους. Ο έλληνας ποινικός στην κατάθεσή του αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τα κίνητρα των δραστών. Ομως οι Αλβανοί από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση κατά του Ελληνα έγινε γιατί «εξακολουθούσε να τους χρωστά τα 6.000 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί για να πραγματοποιήσει ο ένας από αυτούς την επίθεση, το 2014, στο Μικρολίμανο».

Ωστόσο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν με επιφύλαξη αυτές τις αναφορές των Αλβανών.

Η ίδια ομάδα αλβανών ποινικών φέρεται να σχετίζεται και με μια επίθεση στις 3 Νοεμβρίου 2014 (δηλαδή λίγες ημέρες πριν από το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο) εναντίον 62χρονου γνωστού δικηγόρου στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη. Οι δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο στο πρόσωπο – κατόρθωσε ωστόσο να επιβιώσει -, άρπαξαν την τσάντα του που περιείχε 30.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο συσχετισμός των Αλβανών του Μικρολίμανου με εκείνους που επιτέθηκαν εναντίον του έμπειρου δικηγόρου προέκυψε όταν κάποιο από τα DNA που ανιχνεύθηκαν στο πειραϊκό ξενοδοχείο ταυτίστηκε με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε αποτσίγαρο στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου στην Πεντέλη. Ο 62χρονος δικηγόρος ανέφερε στις καταθέσεις του ότι θεωρεί εντολέα της επίθεσης εναντίον του έναν βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου της εταιρείας Energa Power που προκάλεσε την περίοδο 2011-2012 ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο της τάξης των 270 εκατ. ευρώ. Αιφνιδιαστικά τους τελευταίους μήνες δύο αλβανοί κρατούμενοι από την προαναφερόμενη σπείρα «ομολόγησαν» ότι πράγματι ότι ο εν λόγω κατηγoρούμενος για το σκάνδαλο της Energa Power τους είχε αναθέσει την δολοφονία του δικηγόρου.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών νέες καταθέσεις στις οποίες αναφέρεται ότι λίγο πριν από τις «αποκαλύψεις» των αλβανών ποινικών για το περιστατικό στην Πεντέλη υπήρξαν συναντήσεις στις φυλακές Χανίων και Κέρκυρας του τραυματισθέντα δικηγόρου με κρατούμενα μέλη της ίδιας σπείρας. Τις σχετικές συναντήσεις επιβεβαίωσαν οι αλβανοί ποινικοί, σωφρονιστικός υπάλληλος και ο ίδιος ο δικηγόρος, ο οποίος μίλησε για «απλή ενημέρωση» από τους Αλβανούς. Μεγάλο ζητούμενο πλέον για την ΕΛ.ΑΣ. είναι αν αυτή η ξαφνική διάθεση αλλοδαπών κρατουμένων να αναφερθούν στους εντολείς, στα χρηματικά ποσά και σε άγνωστες πτυχές από πολλά συμβόλαια θανάτου που δεν έχουν εξιχνιασθεί είναι «ειλικρινής» ή μια νέα εγκληματική μόδα για την υφαρπαγή χρηματικών ποσών και για άλλες σκοπιμότητες..

Πηγή: Βήμα