Νοσοκομείο Μεταξά: Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό έως 29 Ιουλίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντου Ευσταθόπουλου για αυστηροποίηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα νέο κύμα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα και οι ειδικοί μιλούν πλέον για ένα νέο κύμα κορωνοϊού εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σε αυτό έχουν συμβάλει η χαλάρωση του κόσμου, η μείωση της ανοσίας στο γενικό πληθυσμό, οι κλειστοί κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα.

Και όπως είναι λογικό, έχει χτυπήσει καμπανάκι στις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον όσο το δυνατό καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν βέβαια και οι ογκολογικοί ασθενείς, και προφανώς με αυτό το βασικό κριτήριο οδηγήθηκε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά σε άμεση αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ

Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα, προβαίνουμε στη λήψη / επικαιροποίηση και τήρηση αυστηρών μέτρων για τις επόμενες 15 ημέρες, με πρωταρχικό γνώμωνα την προστασία των ογκολογικών ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά.

Κωδικοποιημένα, τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά από το προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών για τις επόμενες 15 μέρες, είναι τα κάτωθι:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ 15/7 - 29/7

☑️Χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου και ιδίως στους θαλάμους των ασθενών.
☑️Τήρηση κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών κλπ).
☑️Δυο συνοδοί ανά ασθενή με κάρτα που θα εκδίδεται από τη νοσηλευτική υπηρεσία (όχι ταυτόχρονη παρουσία)
☑️Ράπιντ Τεστ 48 ωρών για τους συνοδούς ασθενών.
☑️Ράπιντ Τεστ 48 ωρών σε όσους προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία.
☑️Ράπιντ Τεστ στο προσωπικό επί συμπτωμάτων.

Παρακαλώ για τη συνεργασία των συναρμόδιων διευθύνσεων και τμημάτων για την άμεση υλοποίηση των προαναφερόμενων μέτρων και τη σωστή ενημέρωση του προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους, μέσω διανομής ενημερωτικού εντύπου στην πύλη, στις κλινικές και στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου Μεταξά.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 οπότε και θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Με εκτίμηση,

Σαράντος Ευσταθόπουλος

Διοικητής ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ»