ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πανηγυρίζει ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με  λαμπρότητα  θα  τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά, η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Στον  Καθεδρικό  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή (21/06) στις 18:00 θα τελεσθούν οι Ακολουθίες της Ενάτης, του Εσπερινού, δέηση για τους κεκοιμημένους και οι Μεγάλες  και Βασιλικές Ώρες της Πεντηκοστής.

Αύριο Σάββατο (22/06), στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός  της Πεντηκοστής. Την Κυριακή της Πεντηκοστής (23/06) το πρωί θα  τελεσθούν  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός  της  Γονυκλισίας.

Στις 19:30  θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός  Εσπερινός  επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Την Δευτέρα (24/06) – ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Aγίας Τριάδος- το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στις 18:30 θα ψαλούν Μεθέορτος  Εσπερινός και η Παράκληση  στην Παναγία Τριάδα.

Στις ιερές Ακολουθίες της Κυριακής (πρωί- απόγευμα) και της Δευτέρας (πρωί), θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.