Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΟΙΚΟΘΕΝ στο Νοσοκομείο Μεταξά παρουσία του Υπουργού Υγείας (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τα εγκαίνια του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ

- Τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος 

- ELPEN & WINMEDICA προσέφεραν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Μια ιστορική στιγμή έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», καθώς εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, που αφορά στη χορήγηση ογκολογικών θεραπειών στο σπίτι.


Στη δωρεά ενός ΙΧ οχήματος για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο Μεταξά προχώρησαν οι εταιρείες ELPEN & WINMEDICA, στηρίζοντας έμπρακτα τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου Μεταξά.

Επιπλέον, προσέφεραν και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση των θεραπειών στα σπίτια των ασθενών.

Το «ΟΙΚΟΘΕΝ» αποτελεί ένα πρόγραμμα ογκολογικών θεραπειών, που προσφέρει μια εναλλακτική λύση και μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στη χορήγηση των δύσκολων ογκολογικών θεραπειών (ανοσοθεραπείες, βιολογικοί παράγοντες).

Yλοποιείται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας των ογκολογικών ασθενών με παροχή νοσηλείας στο οικείο περιβάλλον τους, την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών κλινών, τη βελτίωση του χρόνου αναμονής στη ΜΗΝ (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας), τον περιορισμό και τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και την ελαχιστοποίηση του οικονομικού κόστους.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» παρέχει τη δυνατότητα και την απαραίτητη στήριξη στους ασθενείς να λάβουν τις συγκεκριμένες τακτικές θεραπείες στο οικείο και ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΘΕΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

Οι «πρωτεργάτες» του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Μεταξά, στα πλαίσια της Στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των διοικήσεων των δυο μεγάλων ογκολογικών νοσοκομείων της Αττικής.

Πρόκειται για τη Διοικήτρια του Αγίου Σάββα Όλγα Μπαλαούρα, τον Αναπληρωτή Διοικητή Χρήστο Φασιανό, και την ιατρονοσηλευτική ομάδα του ΟΙΚΟΘΕΝ που απαρτίζεται από τους νοσηλευτές Ανθή Λάγιου, Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, Νικολέττα Δημητροπούλου και ιατρούς Μιχάλης Νικολάου Σοφία Ταλαγάνη.

Παράλληλα, στα πλαίσια των εγκαινίων επιδόθηκε ευχαριστήρια επιστολή στις δημιουργούς του λογότυπου του ΟΙΚΟΘΕΝ που συνέλαβαν την ιδέα και το υλοποίησαν, την προϊσταμένη του Τμήματος Κατ Οίκον Νοσηλείας κ. Τσιχλακίδου και την Φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Ελευθερία Δημητριάδου.

ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Καθηγητής Ιατρικής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στάθης Ευσταθόπουλος, η Διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού - Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα και ο Αναπληρωτής Διοικητής Χρήστος Φασιανός, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας ΟγκολόγωνΠαθολόγων Ελλάδας  (ΕΟΠΕ) Μιχάλης Νικολάου, οι Πρόεδροι της Α και Ε Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ.κ. Πεφάνης και Βοϊδονικόλα, οι Εκδότες Γιάννης Κανατσέλης, Ελένη Κανατσέλη και Κώστας Κατσιφαρδάκος, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Win Medica Δημήτριος Τρύφων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι που έχει αξία για τον κόσμο που υποφέρει. Μην ξεχνάμε και τον βασικό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Το νοσοκομείο Μεταξά κάνει πραγματικά τη διαφορά σε αυτή την περιοχή. Κι είμαστε εδώ για να μπορέσει το νοσοκομείο αυτό να κάνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να βελτιώσει τη ζωή περισσότερο κόσμου.Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ στις εταιρείες ELPEN και Win Medica που προχώρησαν στη δωρεά του αυτοκινήτου. Σας συγχαίρω για τη σημαντική αυτή κίνηση προσφοράς και καλώ περισσότερους να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω, όπως έκανε η ELPEN κι η Win Medica.»

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ακόμα ιστορική στιγμή στην πολύχρονη πορεία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», αλλά πρωτίστως μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των ογκολογικών ασθενών του!

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους, στα πλαίσια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ».

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, καθώς ένα πάγιο αίτημα ετών, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών, γίνεται πράξη επί των ημερών μας.

Θερμές ευχαριστίες στους δωρητές μας, τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ELPEN και Win Medica, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο Νοσοκομείο Μεταξά μέσω της δωρεάς ενός ΙΧ και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, που στηρίζουν τις προσπάθειες συνολικής αναβάθμισης του ιστορικού ογκολογικού νοσοκομείου του Πειραιά, αλλά και στις δημιουργούς του λογότυπου ΟΙΚΟΘΕΝ και φυσικά στη διοίκηση και την ομάδα ΟΙΚΟΘΕΝ του Αγίου Σάββα που πρώτοι έβαλαν τις βάσεις για την υλοποίησή του προγράμματος θεραπειών ογκολογικών ασθενών κατ’ οίκον».

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN τόνισε:

«Η παρουσία του ομίλου ELPEN στη σημερινή εκδήλωση έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί τα εύσημα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας ανήκουν αναμφίβολα στις Διοικήσεις, τις Ιατρικές Υπηρεσίες, τους Νοσηλευτές και σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που με εξαιρετικά περιορισμένους πόρους ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Ως όμιλος ELPEN βρισκόμαστε σήμερα εδώ αφενός για να τιμήσουμε τη σπουδαία αυτή προσπάθεια, αφετέρου, για να επισημάνουμε το γεγονός, ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ηθική υποχρέωση να στέκονται δίπλα στην κοινωνία και να την ενισχύουν έμπρακτα με συγκεκριμένα έργα.».

Ο κ. Δημήτρης Τρύφων, Πρόεδρος της εταιρείας WinMedica ανέφερε:

«Η εταιρεία Win Medica, μέλος του ομίλου ELPEN, στέκεται διαχρονικά αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη στήριξη δράσεων που προάγουν τη Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη στη δωρεά ενός οχήματος που θα καλύψει τις ανάγκες ενός σημαντικού προγράμματος με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών. Με επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες που θωρακίζουν τους ασθενείς, βελτιώνουν την ποιότητα της περίθαλψης που λαμβάνουν και προωθούν τον σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: