Εγκαταλελειμμένα κτίρια Πειραιά: Έρχονται χειρότερες μέρες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…εάν δε ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα

Δυστυχώς με αφορμή τη σημερινή τραγωδία στον Πειραιά, κατά την οποία ένας νεαρός αστυνομικός  έχασε τη ζωή του μετά από κατάρρευση κτιρίου, φέρνει στην επικαιρότητα με το πιο τραγικό τρόπο και το μεγάλο θέμα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην πόλη.

Είτε πρόκειται για διατηρητέα νεοκλασικά είτε για παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε κεντρικούς δρόμου ή στενά του κέντρου και των γειτονιών, η απειλή για τους διερχόμενους παραμένει η ίδια!

Μάλιστα, η συχνότητα των καταρρεύσεων δεν είναι και ιδιαίτερα μικρή, αφού κάθε τόσο σημειώνεται και μια νέα, ευτυχώς τις περισσότερες φορές χωρίς θύματα.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω κτίρια μετατρέπονται σε εστίες παραβατικότητας, αλλά και σημεία έναρξης πυρκαγιάς, που πολλές φορές καταλήγει και σε κατάρρευση ενός κτιρίου!

Θα πρέπει οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με την πολιτεία να δουν αναλυτικά το ζήτημα και να το θέσουν ως απόλυτη προτεραιότητα στην αντζέντα τους, καθώς δεν αργεί η μέρα που θα θρηνήσουμε θύματα από μια νέα κατάρρευση παλιού ή εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Για αυτό και θα πρέπει να εξασφαλιστούν αντίστοιχα κονδύλια προς άμεση αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

*Η κεντρική φωτογραφία απεικονίζει κτίρια επί της οδού Τσαμαδού στο κέντρο του Πειραιά

Διαβάστε επίσης:

Πασαλιμάνι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω» – Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

Αυτός είναι ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στον Πειραιά – Το χρονικό της τραγωδίας (εικόνες)