Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Δωρεάν σεμινάρια Α΄ Βοηθειών με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, το Π.Ε.Κ.Ε.Α.Π.Π. και Ι.Δ.Α.Φ.Κ. (Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εξειδίκευσης Ασφάλειας Πολιτικής Προστασίας & Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών), στις 04 και 05 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν δύο (2) εκπαιδευτικά σεμινάρια Α’ Βοηθειών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΚΑΡΠΑ), χρήση εξωτερικού απινιδωτή, Τραυματολογία (αφορά ανοιχτά τραύματα, ίσχαιμος περίδεση - ΤΟΥΡΝΙΚΕ, τραυματισμό από μαχαίρι και κατάγματα, δάγκωμα από σκύλο, αντιμετώπιση πνιγμονής).

Η συμμετοχή των Αστυνομικών από όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες του Πειραιά ήταν απρόσμενα μεγάλη, ενώ πραγματοποιήθηκε βράβευση των εκπαιδευτών με τιμητική πλακέτα, ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στους συναδέλφους μας.

Κατά κοινή ομολογία, τα σεμινάρια αυτά θεωρήθηκαν ως τα πιο χρήσιμα που μπορεί κάποιος να συμμετάσχει, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, διότι οι γνώσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.

Ευχή όλων δε, είναι η γνώση που αποκτήθηκε από τα σεμινάρια να μη χρειαστεί ποτέ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους
εκπαιδευτές, στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχο κ. Λυμπεράτο Αριστείδη για την αποδοχή της πρότασής μας για συνδιοργάνωση και την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και στους συμμετέχοντες συναδέλφους, ενώ επιφυλάσσεται στο μέλλον για μια σειρά άλλων παραγωγικών δράσεων που αφορούν τους συναδέλφους – μέλη μας, καθώς και τις οικογένειές τους.

Προτείνεται από την Ένωση όπως τα εν λόγω σεμινάρια αποτελέσουν αντικείμενο εκπαίδευσης στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα να ενταχθούν στις συνεχείς μετεκπαιδεύσεις όλου του Αστυνομικού προσωπικού.

br