«Τέλος» για τη Μητρόπολη Πειραιά όσοι ψήφισαν το Νομοσχέδιο των Ομοφυλοφίλων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονη η δυσαρέσκεια της Τοπικής Εκκλησίας του Πειραιά για τους Βουλευτές που υπερψήφισαν το Νομοσχέδιο για το Γάμο των ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, η δυσφορία της Μητρόπολης Πειραιά είναι πιο έντονη για εκείνους τους Βουλευτές που ενώ δήλωναν την αντίθεσή τους με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, επιχειρηματολογώντας μάλιστα για τους λόγους της διαφωνίας τους, εντούτοις όχι δεν απείχαν από την ψηφοφορία, αλλά τελικά το υπερψήφισαν!

Η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ ήταν ξεκάθαρη εξαρχής.

Μάλιστα ο Ποιμενάρχης του Πειραιά ήταν από τους πρώτους - αν όχι ο πρώτος - που εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, τόσο μέσω επιστολών, όσο μέσω κηρυγμάτων αλλά και της προ ολίγου ημερών μεγάλης ομιλίας στο ΣΕΦ.

Ξεκαθαρίζοντας ότι όποιοι Βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο, δε θα είναι πλέον «ευπρόσδεκτοι» στην Τοπική Εκκλησία του Πειραιά, εκτός και εάν αντιληφθούν το λάθος τους και δηλώσουν δημόσια συγγνώμη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς ενημέρωσε ήδη τους Βουλευτές τόσο της Α όσο και της Β Πειραιά που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ότι διακόπτει μαζί τους οποιαδήποτε σχέση, μένοντας συνεπής σε όσα από καιρό δηλώνει με κάθε ευκαιρία.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, πρέπει να θεωρείται και η διακοπή οποιασδήποτε μορφής διακεκριμένη προβολή που είχαν οι Βουλευτές αυτοί σε ιερές συνάξεις ή εκδηλώσεις της Μητρόπολης Πειραιά.

Το «ρήγμα» αυτό φαίνεται ότι δεν είναι «επιφανειακό» και κανείς πλέον δεν μπορεί να διαβλέψει το τι μέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε επίσης:

«Γάμος και οικογένεια στο στόχαστρο»: Κατάμεστο ΣΕΦ στην ομιλία Σεραφείμ! (φωτο)