Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Στον ξενώνα βραχείας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς Βοϊδονικόλας & Ευσταθόπουλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας και η κυρία Ελένη Πέτρακα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Μεταξά», επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Συνοδών Νοσηλευόμενων Νοσοκομείου «Μεταξά» «Κοινωνική Μέριμνα», όπου και συναντήθηκαν με τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Ευσταθόπουλο Σαράντο.

Στην επίσκεψη αυτή δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας και συζήτησης με τους διαμένοντες ασθενείς του νοσοκομείου και τους συγγενείς ασθενών τους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας - Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ δήλωσε:

«Η μάχη με την ασθένεια του καρκίνου είναι καθημερινή και διαρκής.
Στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των αγωνιστών, αγκαλιάζοντας και συνδράμοντας την προσπάθεια τους στο δύσκολο αυτό ταξίδι προς τη θεραπεία. Λειτουργώντας τον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Συνοδών Νοσηλευόμενων «Κοινωνική Μέριμνα», σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Πειραϊκού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», βοηθούμε καθημερινά δεκάδες ασθενείς και συγγενείς τους που βιώνουν πολυευαλωτότητα.
Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό αυτών των μαχητών της ζωής.»

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Ευσταθόπουλος Σαράντος δήλωσε:

«Ο καρκίνος αποτελεί μια σκληρή βιωματική εμπειρία κυρίως για τους πάσχοντες, αλλά και για το στενό οικογενειακό τους κύκλο.
Όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης ή εργαζόμαστε σε δομές υγείας για ογκολογικούς ασθενείς, οφείλουμε να τους υπηρετούμε αδιαλείπτως 365 το χρόνο, λαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες που θα τους διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και άμεση πρόσβαση σε αυτές για όλους, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους με μείωση της όποιας διαδικαστικής ταλαιπωρίας βιώνουν (αναμονές, εύρεση χώρου διαμονής κλπ), καθώς και διαρκεί βελτίωση των δεξιοτήτων του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης.
Η αλήθεια ότι έχουν γίνει ήδη πολλά, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα προς αυτές τις κατευθύνσεις!
Υπάρχει όμως και η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και ειδικώς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και η γνώση και η εμπειρία, ώστε να καλυφτούν το ταχύτερο δυνατό τα κενά που υπάρχουν στους τομείς της πρόληψης και της περίθαλψης των ογκολογικών μας ασθενών, παράλληλα με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη υλοποιηθεί (λ.χ. προγράμματα «Φώφη Γεννηματά» & «Σπύρος Δοξιάδης»).
Στον Πειραιά και στο Νοσοκομείο Μεταξά, όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι μόνος σε αυτή τη διαδρομή!
Ο ξενώνας της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που φιλοξενεί ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου Μεταξά και συνοδούς τους, καθώς και η άψογη συνεργασία με τον Πρόεδρο Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας - Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ , αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα των προσπαθειών που καταβάλλονται από κοινού με τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά.
Για αυτό οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ τόσο στον Δήμαρχο της πόλης Γιάννης Μώραλης όσο και στον Πρόεδρο Γιάννη Βοϊδονικόλα και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας που λειτουργεί στην καρδιά του Πειραιά».