Οι «κατά παραγγελία» κλήσεις του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά προκαλούν ερωτηματικά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εντυπωσιακή η χρονική ανταπόκριση του ΑΤ Πειραιά στα αιτήματα για κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα ΙΧ στις γειτονιές της πόλης

Έχουμε δεχθεί αρκετές φορές παράπονα και καταγγελίες σχετικά με το έργο της αστυνόμευσης του Πειραιά, κυρίως σε ό,τι αφορά στα παράνομα παρκαρισμένα - σταθμευμένα ΙΧ.

Πολλές φορές οι καταγγελίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως υπερβολικές, άλλες φορές όμως, πραγματικά τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση!

Η τελευταία καταγγελία που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, αφορά σε αστυνομικό που υπηρετεί στο ΑΤ του Πειραιά και ο οποίος ενώ επέλεξε να γράψει ΙΧ σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του της πόλης, απέφυγε να γράψει 3 δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα ακριβώς πίσω από το ΙΧ, επάνω στο ίδιο πεζοδρόμιο, δυο ΙΧ παρκαρισμένα στην παραπάνω γωνία (στα 15-20 μέτρα) και 3 μηχανές που ήταν παρκαρισμένες στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο! (υπάρχουν φωτογραφίες στη διάθεση του Piraeus Press)

Δηλαδή το όργανο της τάξης έκανε επιλεκτική καταγραφή παραβατών, είτε γιατί «δεν είδε», είτε γιατί προσήλθε «κατά παραγγελία» μόνο για το συγκεκριμένο όχημα, είτε γιατί ήταν κουρασμένος, είτε γιατί τελείωσε το μπλοκάκι των κλήσεων, είτε γιατί κλήθηκε να πάει σε άλλο κατεπείγον συμβάν… χωρίς ποτέ να επιστρέψει για να γράψει και τα υπόλοιπα παράπονα σταθμευμένα οχήματα!

Αυτού του είδους οι διακρίσεις προκαλούν πολλά ερωτηματικά, καθώς δε γίνεται να αποδίδεται επιλεκτική δικαιοσύνη και μάλιστα όταν αφορά σε παραβάσεις που λαμβάνουν χώρα στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Για αυτό το λόγο και δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα οι «επιλεκτικές» κλήσεις ή οι σποραδικές χρονικά κλήσεις, σε σημεία που καταγράφονται μαζικές παραβάσεις του ΚΟΚ σε καθημερινή βάση.

Όμως καλό θα ήταν το ΑΤ Πειραιά, να λύσει αρχικά τα εντονότατα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, τα οποία και προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο κατά τις ώρες αιχμής και μετά θα μπορούν να περάσουν και στις «κατά παραγγελία» κλήσεις (τηλεφωνική ή άλλης μορφής) στις γειτονιές της πόλης!

Γνωρίζουμε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης είναι υποστελεχωμένα, όπως γνωρίζει και η Ελληνική Αστυνομία ότι δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές του Πειραιά, που το βράδυ ένας κάτοικος μπορεί να χρειαστεί έως και μισή ώρα για να βρει χώρο στάθμευσης και μάλιστα όχι πολύ κοντά στην οικεία του!

Για αυτό απαιτείται σύνεση, λογική και μέτρο από όλες τις πλευρές!

ΥΓ: Για να μη γίνει παρεξήγηση σχετικά με τη χρήση του όρου «κατά παραγγελία» ή «επιλεκτική» κλήση, προφανώς ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με τον τρόπο πληροφόρησης της ΕΛΑΣ σχετικά με μια παράβαση.