Ο Πειραιάς τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Άγιο Βασίλειο – Δοξολογία και στο Νοσοκομείο Μεταξά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Βασιλείου

Δοξολογία στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μεταξά σύμφωνα με το παραδοσιακό τυπικό της Λιτάνευσης της Εικόνας

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας εορτάστηκαν πανηγυρικά και με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος προέστη στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το παρών στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος.


Η εικόνα του Αγίου Βασιλείου στο Νοσοκομείο Μεταξά

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Καλλίπολης, με την καθιερωμένη στάση στο Νοσοκομείο Μεταξά πριν την επιστροφή στο Ναό!

Την πομπή υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος μαζί με το εφημερεύον προσωπικό αλλά και νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι μετά τη δοξολογία προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Βασιλείου.