Επιστημονική έρευνα για την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας στο Δήμο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιστημονική έρευνα για την ανάδειξη βασικών στοιχείων σχετικά με την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας στον Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Πειραιά. Τα στοιχεία και τα πρώτα συμπεράσματα αναμένεται να παρουσιαστούν σε συνέδριο που θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο.

«Πειραιάς: Στο επίκεντρο μας η Δημόσια Υγεία»! Με αυτό το σύνθημα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την Cosmoclinic, συνεχίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης και αρωγής των πολιτών, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Δήμο Πειραιά, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και το ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα προχωρεί σε πλήρη καταγραφή και ανάλυση των συνθηκών διαβίωσης και δημόσιας υγείας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του μεγάλου λιμανιού.

Με το έργο «Δράσεις Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής», η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Πειραιά προωθεί μια πρωτότυπη δημόσια πολιτική, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να βελτιωθεί η ποιότητας της ζωής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων της τρίτης ηλικίας, αλλά και των παιδιών.

Επιστημονική έρευνα και συνέδριο

Στο πλαίσιο αυτό -και με την προοπτική να αναπτυχθεί μια υγιής δημόσια πολιτική, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους δήμους της ευρύτερης περιοχής- διεξάγεται έρευνα για την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας στον Πειραιά.

Τα στοιχεία της θα δοθούν στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο στο πλαίσιο συνεδρίου που θα διοργανωθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο για την επανάληψη του έργου, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των δημοτών του Πειραιά.