Ποια έργα για τον Πειραιά συζήτησαν Σαμαράς-Μιχαλολιάκος;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Πειραιά.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου 90,4, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο τι συζητήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε ακριβώς τι είπε ο Δήμαρχος Πειραιά:

«Ο Πρωθυπουργός αγαπάει τον Πειραιά και είναι ενήμερος για τα πολλά προβλήματα που έχει ο Πειραιάς, όπως και για τα πολλά προβλήματα που επιλύονται στον Πειραιά. Δεν κάνει κανένα δώρο στον Πειραιά. Κάνει το αυτονόητο καθήκον του ως Πρωθυπουργός της χώρας. Και όταν λέει ναι, π.χ. στην υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, είναι ένα αίτημα δεκαετιών του πειραϊκού λαού, αλλά και του ελληνικού λαού, γιατί ο Πειραιάς ενδιαφέρει ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι το εθνικό μας λιμάνι.


Το ότι ο Πρωθυπουργός είπε ναι στην υπογειοποίηση της «Ομηρίδου Σκυλίτση», το είχε πει πριν γίνει Πρωθυπουργός, γιατί εμείς το είχαμε αναδείξει πριν εκλεγώ δήμαρχος. Γιατί είναι τραγικό αυτό που συνέβη από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Να έρθουν οι πολλές ανισόπεδες διαβάσεις μέχρι το ΣΕΦ και μετά το ίδιο στενό οδικό δίκτυο «προ αιώνων» στον Πειραιά, να μην μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και του λιμανιού.  


Το ότι είπε ναι στα ανταποδοτικά από τον ΟΛΠ και έδωσε εντολή να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για να περάσουν οι εκτάσεις του ΟΛΠ στο Δήμο, ήταν αυτονόητο καθήκον όλων των κυβερνήσεων. Εμείς το αναδείξαμε. Δεν είναι μόνο αυτό. Θα πάρουμε και ένα σημαντικό ποσόν.


Υπάρχει μια κινητοποίηση της πειραϊκής κοινωνίας, η οποία προσωποποιείται, αν θέλετε, στις ενέργειες του δημάρχου.  Δεν κάνω τίποτα του «κεφαλιού μου».


Ορισμένοι αγκυλωμένοι σε κόμματα, που περισσότερο μοιάζουν με μουσεία, παρά με ζωντανοί κοινωνικοί θεσμοί, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μπορεί να είναι κάποιος δήμαρχος για την πόλη του, παρά πιστεύουν ότι μπορεί να είναι δήμαρχος για το κόμμα τους. Δεν βλέπετε ακόμη αρχηγούς κομμάτων που λένε: «θα πάρουμε τον Πειραιά, θα πάρουμε την Αθήνα, θα πάρουμε τη Λάρισα»; Λες και κάνουμε πόλεμο για να καταλάβουμε τις αλύτρωτες πατρίδες!


Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάποιος το έκανε απολύτως ειλικρινά όταν είπε : παραιτούμαι από την κεντρική πολιτική, από όλα τα αξιώματα και είμαι υποψήφιος για να κριθώ από τον Πειραϊκό λαό, βάσει της προσωπικότητάς μου, του πόσο θεωρούμαι ειλικρινής στην πολιτική μου πορεία και του προγράμματός μου.


Και όταν το υλοποιούμε, αυτό προκαλεί μια πολύ υψηλή δημοφιλία, την οποία επιχειρούν να «χτυπήσουν» με τρόπους οι οποίοι δεν είναι ορθόδοξοι, αλλά και δεν με αφορούν. Εμένα θα είναι αντίπαλος μου πάντα, μόνο τα προβλήματα του Πειραιά.


Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χρωστάνε πολλά ακόμη στον Πειραιά, όχι ως πρόσωπα, αλλά ως θεσμοί. Ο Πειραιάς αμελήθηκε.  Ας πάει ο ιστορικός του μέλλοντος να εξετάσει τι πήραν διάφοροι δήμοι. Η  Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλοι μικροί δήμοι, τις τελευταίες δεκαετίες και τι δεν πήρε ο Πειραιάς. Ο Πειραιάς δεν είναι ένας δήμος που αφορά μόνο τους δημότες. Είναι το εθνικό μας λιμάνι. Αφορά τον τουρισμό μας, σχεδόν αποκλειστικά τον τουρισμό της κρουαζιέρας, αφορά τους επισκέπτες και τους επιβάτες της ακτοπλοΐας.


Ο Πειραιάς έχει βρει το δρόμο του. Θα τον βαδίσει μέχρι να φθάσει στο σημείο «εφ΄ ω ετάχθη». Ξέρετε ποιο είναι το σημείο; Να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της πατρίδας, όπως κάποτε.»

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε ότι το ποσόν των αναδρομικών και ανταποδοτικών που θα λάβει ο δήμος από τον ΟΛΠ, μέσω της κυβέρνησης, είναι περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ.