Νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων σε ΚΑΠΗ και σχολεία του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δέκα νέες επισκέψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ του Πειραιά για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής».

Το κλιμάκιο του επιστημονικού προσωπικού ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Καλλίπολη, όπου στο Α2 Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων συγκεντρώθηκαν ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, υπηρεσίες πρωτογενούς πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της υγείας. Για μια φορά ακόμα ήταν μαζική η ανταπόκριση των δημοτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση του Δήμου Πειραιά.

Η Δράση συνεχίσθηκε την Τρίτη στην Παλιά Κοκκινιά, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι μετέβησαν στο Δ2 ΚΑΠΗ για να υποβληθούν σε εξετάσεις, να ρωτήσουν το ιατρικό προσωπικό για προβλήματα υγείας που τυχόν αντιμετωπίζουν ή ακόμα και να δείξουν τις εξετάσεις τους από δημόσιες δομές προκειμένου να λάβουν μια δεύτερη γνώμη. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο Α1 ΚΑΠΗ του Πειραιά, επί της οδού Αντωνίου Θεοχάρη 35.

Το πλήρες πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των επομένων ημερών για τα ΚΑΠΗ του Πειραιά είναι το ακόλουθο:
2 Νοεμβρίου 2023, 09:00’: Γ1 ΚΑΠΗ, Κων. Γιαννόπουλου & Σπ. Ζερβού, Νέο Φάληρο
2 Νοεμβρίου 2023, 11:00’: Γ2 ΚΑΠΗ, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης 9, Καστέλλα
3 Νοεμβρίου 2023, 08:30’: Β1 ΚΑΠΗ, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 10, Πασαλιμάνι
3 Νοεμβρίου 2023, 11:00’: Β2 ΚΑΠΗ, Κιλκίς 2, Προφήτης Ηλίας
6 Νοεμβρίου 2023, 08:30’: Δ1 ΚΑΠΗ, Λευκωσίας 42 & Νάξου, Καμίνια
7 Νοεμβρίου 2023, 08:30’: Ε1 ΚΑΠΗ, Καλλέργη 142, Αγία Σοφία
7 Νοεμβρίου 2023, 11:30’: Ε3 ΚΑΠΗ, Ραιδεστού 20 & Χαϊδαρίου 79, Μανιάτικα

Στα σχολεία και στο Χατζηκυριάκειο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά ολοκλήρωσε την πρώτη επίσκεψη επιστημονικού κλιμακίου προληπτικής ιατρικής σε σχολείο της πόλης. Στο 56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιώς, στα Υδραίικα, εξετάσθηκαν μαθητές όλων των τάξεων και έγινε ενημέρωση στο διδακτικό προσωπικό αλλά και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα και για άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των Δράσεων για την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την Προληπτική Ιατρική, μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης και της Cosmoclinic μετέβη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα όπου διενήργησε σειρά εξετάσεων ΒΜΙ για τον υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος σε δημότες, αλλά και σε μετανάστες. Επίσης, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή και υγιεινή διατροφή.