Ο Πειραιάς υποδέχεται την Παναγία Εικοσιφοίνισσα – Πρώτη έξοδος της Ιεράς Εικόνας στην ιστορία των 15 αιώνων της!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς διοργανώνει και φέτος σειρά λατρευτικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με την επωνυμία Δημήτρια 2023, από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2023.

Στα φετινά Δημήτρια φιλοξενείται η Πάντιμος, Αχειροποίητος και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς αγιασμό και οικοδομή του πιστού λαού του Πειραιά, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Ιερά Εικόνα εξέρχεται εκ του θρόνου της πρώτη φορά στην ιστορία των 15 αιώνων της.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ροδόπης, ώρα 5:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή ως τον Ιερό Ναό συνοδεία . Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος και θα Την υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και Αγρυπνίες. Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία του Πειραιά και του λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.