Ημερίδα του Δήμου Πειραιά για τη Δημόσια Υγεία & την Προληπτική Ιατρική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρωτοπορεί ο Πειραιάς στις δράσεις Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής

Με το σύνθημα «Προτεραιότητά μας η Δημόσια Υγεία», η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά διοργανώνει ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. 

Θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των ενεργειών που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα αλλά και η στρατηγική για το έργο «Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το 2023 είναι ένα έτος σταθμός για τους δημότες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, να συμμετάσχουν σε ένα έργο πνοής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας όλων, και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλητο ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης σε συνεργασία με την Cosmoclinic επισκέπτεται τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Γηροκομείο Πειραιά παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε άτομα άνω των 65 ετών.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνονται εκπαιδευτικές ημερίδες για την εκμάθηση πρακτικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης(ΚΑΡΠΑ) σε εθελοντές δημότες. 

Τα επιστημονικά συμπεράσματα, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία για την πρωτοφανή συμμετοχή των δημοτών σ’ αυτό το έργο, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32), αύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Κυριακή Μπουρδάκου. 

Τις δράσεις που έχουν γίνει ως σήμερα, τη στρατηγική, αλλά και τις επόμενες δράσεις για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την Προληπτική Ιατρική θα παρουσιάσει  ο κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος κ. Χάρης Λαζαρόπουλος

Το έργο «Δράσεις Πρόληψης και Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Πειραιά» εκτελείται με τη συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Ελλάδα με κονδύλια του ΕΣΠΑ , του Δήμου Πειραιά και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής.