Δήμος Πειραιά & ΚΟΔΕΠ χάρισαν 1450 σχολικές τσάντες σε όλα τα πρωτάκια γεμάτες με σχολικά είδη! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πραγματικά όμορφη πρωτοβουλία από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη, με την ευθύνη υλοποίησης στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και τον Πρόεδρό της Γιάννη Βοϊδονικόλα

- 1450 σχολικές τσάντες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη δωρεάν σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης μας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στην τελετή Αγιασμού σχολείων της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στα 55ο  και 40ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul, όπου ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Επιπλέον, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και Οργανισμών παρευρέθηκαν στους αγιασμούς σχολείων του Πειραιά, στέλνοντας το μήνυμα ότι  η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σήμερα, στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Πειραιά, όλοι οι μαθητές  της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων, παρέλαβαν 1450 σχολικές τσάντες, οι οποίες είναι γεμάτες με σχολικά σετ και γραφική ύλη,   προσφορά του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση. Πρόκειται για πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος της ΟΧΕ Πειραιά «Social Innovation Piraeus» που υλοποιεί η  ΚΟ.Δ.Ε.Π., στηρίζοντας έμπρακτα ο Δήμος Πειραιά τους μαθητές και τους γονείς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία μας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας - ιδίως στα πρωτάκια– στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Σήμερα ήταν και η πρώτη ημέρα του γιου μου Πέτρου στο Γυμνάσιο, οπότε η συγκίνηση ήταν για εμάς ακόμα μεγαλύτερη. Εφέτος, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) διανείμαμε 1.450 σχολικές τσάντες γεμάτες με σχολικά σετ και γραφική ύλη σε μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Η δυνατότητα αυτή μάς δόθηκε μέσω του προγράμματος της ΟΧΕ Πειραιά Social Innovation Piraeus. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στις οικογένειες και στα παιδιά της πόλης μας σε αυτό τους το νέο ξεκίνημα. Καλή αρχή και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά»!

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) Γιάννης Βοϊδονικόλας, με αφορμή την προσφορά των σχολικών τσαντών, δήλωσε:

«Σήμερα, στο άκουσμα του πρώτου κουδουνιού της χρονιάς, η σκέψη όλων τρέχει στις μαθήτριες και τους μαθητές της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών. Βρεθήκαμε σε σχολικές εγκαταστάσεις, οι οποίες και θα αποτελέσουν το δεύτερο σπίτι των παιδιών για τους επόμενους μήνες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να το αγαπούν και να το προσέχουν σαν δικό τους σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι οι γνώσεις που τους προσφέρει είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο. Για άλλη μία χρονιά και εφέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος Social Innovation που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, ο Δήμος Πειραιά παρέδωσε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια της Α’ Δημοτικού από μια σχολική τσάντα γεμάτη με τα απαραίτητα σχολικά είδη. Εύχομαι από καρδιάς καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους μας τους μαθητές!».

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δείτε πού συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς!