ΚΟΔΕΠ: Ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επί προεδρίας Γιάννη Βοϊδονικόλα έγινε πράξη το μότο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά «Στον Πειραιά κανένας μόνος»

Ιωάννης Βοϊδονικόλας - Πρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο με τίτλο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π), την Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social InnovationPiraeus» και ο στόχος του ήταν η ενημέρωση των φορέων και των πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 3 χρόνων υλοποίησης της Πράξης.

Η συγκεκριμένη Πράξη, αφορούσε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στον Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο τον Δήμο όσο και από άλλους φορείς,  κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Στο τελικό συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό οι : κ. Μώραλης Ιωάννης, Δήμαρχος Πειραιά,  κ. ΠατούληςΓεώργιος, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. ΒοϊδονικόλαςΙωάννης, Πρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  κ. Βουράκης Ιωσήφ, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  Δήμου Πειραιά / Μέλος τριμελούς Αστικής Αρχής, κα Αντωνάκου Σταυρούλα, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και η κα Ανεζύρη Ελένη, Προϊσταμένη Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Δήμου Πειραιά.

Στη συνέχεια, υπό την μορφή στρογγυλών τραπεζιών ξεκίνησαν οι ομιλίες από επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και εμπειρογνώμονες του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι  υπό τον συντονισμό του κ. ΚανάκηΝικήτα, Διευθυντή Κοινωνικών Υπηρεσιών ΚΟ.Δ.Ε.Π./ Επιστημονικά Υπεύθυνο της Πράξης «SocialInnovation Piraeus», μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς,  ενώ παράλληλα παρουσίασαν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο Πειραιά.

Στο 1ο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι : κ. Πάχος Ιωάννης, Μέλος ΔΣ της ΚΟ.Δ.Ε.Π. & Πρόεδρος Παμπειραϊκής Ένωση Πολυτέκνων,  κα ΜπόθουΜαρία, Κοινωνική Λειτουργός - Διευθύντρια Κέντρου Κοινότητας Πειραιά,  κα Ψωρογιάννη Χριστίνα, Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου Social InnovationPiraeus, κα Ζαφείρη Ειρήνη και η κα ΔημητροκάλληΆρτεμις, Στελέχη Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, Κοινωνικοί Λειτουργοί του Social Innovation Piraeusκαι παρουσιάστηκε η εκτίμηση των τοπικών αναγκών Πειραιά, η νέα πραγματικότητα στην κοινωνική πολιτική εν μέσω πανδημίας, η διαβούλευση και η σημασία των συμπράξεων, καθώς και ο σχεδιασμός των στοχευμένωνπαρεμβάσεων και δράσεων για την ενσωμάτωση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το 2ο στρογγυλό τραπέζι στο οποίο παρουσιάστηκαν οι εμβληματικές δράσεις του έργου στον Πειραιά, τα μετρήσιμα αποτελέσματα του κοινωνικού αντικτύπου, καθώς και οι εμπειρίες των Κοινωνικών Λειτουργών και των ωφελούμενων της Πράξης. Στο συγκεκριμένο τραπέζι συμμετείχαν οι : κ. Σταμάτης Γεώργιος, Βουλευτής Επικράτειας, κα Ψωρογιάννη Χριστίνα, Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου Social Innovation Piraeus, κα ΠαντελίδηΦλώρα και κ. Κοντός Κωνσταντίνος, Στελέχη Άμεσης Παρέμβασης, Κοινωνικοί Λειτουργοί του SocialInnovation Piraeus, καθώς και ωφελούμενες του έργου που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στη Πράξη.

Με την υλοποίηση του τελικού συνεδρίου του Πράξης, καταφέραμε να παρουσιάσουμε πως στον Πειραιά, κανένας  δεν είναι μόνος, καθώς μέσω της Πράξης παρείχαμε σε όσους έχουν ανάγκη, ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, στην αγορά εργασίας χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί και ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δείτε πού συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς!