«Γλίστρησε κι έπεσε μόνος του»: Επιμένει ο Ύπαρχος, ισχυρίζεται ότι δεν έσπρωξε τον Αντώνη και δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο ύπαρχος του Blue Horizon υποστηρίζει πως ο Αντώνης γλίστρησε και έπεσε από τον καταπέλτη του πλοίου μόνος, ισχυρισμοί που εξοργίζουν την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, τις οποίες μετέφερε στην εκπομπή “Live News” του Mega, ο ύπαρχος φαίνεται να μιλάει στον ασύρματο αμέσως μετά την πτώση του αδικοχαμένου Αντώνη και να αναφέρει στον καπετάνιο πως “υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα”, χωρίς να δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε ούτε πως το πλήρωμα τον έριξε στη θάλασσα.

Μάλιστα, ο καπετάνιος επικοινωνεί αμέσως με το Λιμενικό, συγκεκριμένα στις 21:15 με το κέντρο επιχειρήσεων και ενημερώνει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο ύπαρχος του Blue Horizon δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας και επιμένει ότι δεν έσπρωξε τον 36χρονο στο κενό. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως ο Αντώνης γλίστρησε και έπεσε από τον καταπέλτη του πλοίου μόνος, ισχυρισμοί που στα μέρη που ζούσε το θύμα προκαλούν οργή.

Συγγενείς του ύπαρχου, με τους οποίους ήρθε σε τηλεφωνική επαφή το MEGA, όχι μόνο δεν συλληπήθηκαν για τη δολοφονία του 36χρονου, αλλά σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ήταν επιθετικοί λέγοντας ότι δεν μπορεί να στιγματιστεί η οικογένειά του.

Blue Horizon: Το “μαύρο κουτί” του πλοίου – Τα στοιχεία που μπορεί να καταγράψει

Ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και αεροναυπηγός μηχανικός, μίλησε στην εκπομπή “LIVE NEWS” για το τι κατέγραψε το “μαύρο κουτί” του πλοίου Blue Horizon.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως το “μαύρο κουτί” έχει καταγράψει σίγουρα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση διότι στην ναυσιπλοΐα τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε το σύστημα που βρίσκεται στη γέφυρα παίρνει στοιχεία από διαφορετικούς αισθητήρες ενώ κάποιοι από αυτούς είναι υποχρεωτικοί. Στη γέφυρα υπάρχουν μικρόφωνα ενώ επίσης καταγράφονται και οι ήχοι από τα τηλέφωνα. Μάλιστα, σε κάθε θέση εργασίας θα πρέπει να υπάρχει μικρόφωνο.

Κατά συνέπεια, έχει καταγραφεί σίγουρα το ηχογραφημένα υλικό. Αναφορικά με τα βίντεο ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως η καταγραφή μπορεί να μην υπάρχει αλλά είναι αδύνατον να χαθούν τα στοιχεία γιατί γράφονται σε τρία διαφορετικά μέρη, τα οποία βρίσκονται έξω από τα κατάστρωμα.