Δείτε την ανακαινισμένη Κεντρική Πλατεία των Καμινίων! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώνεται και το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στα Καμίνια με την υπογραφή Αναστάσιου Πούλου

Την περιοχή των Καμινίων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε σε κοινόχρηστους χώρους, όπου έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, ενώ επιθεώρησε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνοδευόμενος από τον αεικίνητο Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσο Πούλο και από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη, ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε την ανακατασκευασμένη πλατεία Λεγάκη, η οποία έχει αλλάξει πλήρως εικόνα, στη συνέχεια βρέθηκε στην οδό Υμηττού, όπου συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και ακολούθως στο πάρκο Αργυροκάστρου, όπου έχει δημιουργηθεί χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για ΑμεΑ και για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων σε σημεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας,  προσφέροντας στους πολίτες καλύτερες συνθήκες  ζωής στην πόλη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τα Καμίνια μαζί με τον Πρόεδρο της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Τάσο Πούλο και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη. Πήγαμε στην ανακατασκευασμένη πλατεία Λεγάκη, μια από τις κεντρικότερες πλατείες της περιοχής, η οποία άλλαξε πλήρως εικόνα με την τοποθέτηση του σιντριβανιού. Μπήκαν επίσης νέα φωτιστικά, νέα παγκάκια, ενισχύθηκε το πράσινο και τοποθετήθηκαν ομοιόμορφα στέγαστρα στα καφέ της πλατείας. Μαζί με την ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου, του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τα Καμίνια, η περιοχή αναβαθμίζεται, όπως και όλη η γειτονιά.

Βρεθήκαμε επίσης στην οδό Υμηττού, όπου συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις, καθώς και στο πάρκο Αργυροκάστρου, όπου έχει δημιουργηθεί ένας πολύ όμορφος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για ΑμεΑ και φυσικά για όλους τους δημότες της περιοχής.

Οι γειτονιές μας ήταν και παραμένουν στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας για έναν καλύτερο Πειραιά. Μαζί Αλλάξαμε τον Πειραιά! Μαζί Συνεχίζουμε»!

Ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος δήλωσε:

«Προτιμούμε να μιλούν τα έργα για εμάς!

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, καθώς διασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει ποτέ στην 4η Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, στις γειτονιές των Καμινίων, του Απόλλωνα και της Παλιάς Κοκκινιάς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας των Καμινίων, η οποία φέρει το όνομα ενός σημαντικού Καμινιώτη, ενός σημαντικού ιατρού της προσφοράς και της αλληλεγγύης, του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη.

Τα Καμίνια, η Παλιά Κοκκινιάς και ο Απόλλωνας αλλάζουν πρόσωπο και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη που στηρίζει στην πράξη τις γειτονιές του Πειραιά, γιατί Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο και το Λιμάνι, αλλά και οι ιστορικές γειτονιές του!»