Γιάννης Μώραλης: Ξεκίνησε από τα Καμίνια την άμεση επικοινωνία με τους Δημότες – Στο πλευρό του ο Προέδρος Αναστάσιος Πούλος (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δείτε τα έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε Καμίνια και Παλιά Κοκκινιά

Από τα Καμίνια και την Παλιά Κοκκινιά ξεκίνησε και αυτόν τον προεκλογικό αγώνα και την άμεση επαφή - συζήτηση με τους δημότες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης!

Και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται το γεγονός αυτό. Όχι απλά για να μη χαλάσει το γούρι… αλλά γιατί η Δ’ Κοινότητα είναι μια από τις πιο παραγωγικές - αν όχι η πιο παραγωγική - σε επίπεδο έργου, μιας και ο Πρόεδρος Αναστάσιος Πούλος είναι πανταχού παρών!

Ο κ. Πούλος επιβλέπει προσωπικά όλα τα έργα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, γεγονός που εκτιμάται ιδιαίτερα από τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος ξέρει ότι έχει έναν συνεργάτη εμπιστοσύνης και κυρίως αποτελεσματικό στο πλευρό του, για τις όμορφες γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς, των Καμινίων και του Απόλλωνα.

Από τη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα λοιπόν ξεκίνησε ο διάλογος του Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες, καθώς πραγματοποιήθηκε χθες, η ανοιχτή συζήτηση του κ. Μώραλη με τους κατοίκους της Κοινότητας,  στο κατάμεστο από κόσμο  cafe Golden Park, στο πάρκο Γεννηματά.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Αναστάσιος Πούλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  καλωσόρισε τους δημότες  και τους ευχαρίστησε   που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  της δημοτικής αρχής για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί στην πόλη την τρέχουσα θητεία, καθώς και για όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίως για θέματα καθημερινότητας.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην πόλη μας  με την υλοποίηση εμβληματικών έργων όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου, η ανάπλαση του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα της Καθαριότητας, λέγοντας ότι ο Πειραιάς είναι μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 25% και στις δύο θητείες, στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, ενώ για τον τομέα του αθλητισμού επεσήμανε τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, την ανακαίνιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων κ.ο.κ.

Ο κ. Μώραλης  αναφέρθηκε στα εξής έργα που ολοκληρώθηκαν στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα:

  • Ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσουκαι της πλατείας Νίκου Λεγάκη. Ένα σημαντικό έργο στον οδικό άξονα που ενώνει την ευρύτερη περιοχή των Καμινίων με την οδό Πειραιώς. Ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα, έγιναν αναπλάσεις πρασίνου, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισµού µε νέα φωτιστικά τύπου LED, εγκαταστάθηκαν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων. Πραγματοποιήθηκε και η πλήρης ανάπλαση της πλατείας Λεγάκη, διαμορφώθηκε εκ νέου και τοποθετήθηκε σιντριβάνι, δημιουργώντας έναν αναβαθμισμένο χώρο για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες.
  • Ασφαλτοστρώσεις 31 δρόμωνστην τρέχουσα θητεία,  μια παρέμβαση που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Οι ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται στη Δ΄  Κοινότητα και το επόμενο διάστημα.
  • Ανακατασκευάστηκαν πλήρως τα κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Γυμνασίου Καμινίων(Δωδεκανήσου 28) και του 14ου Γυμνασίου Πειραιά (Κω & Αγίων Αναργύρων).
  • Ανακατασκευάζεται πλήρως ο18ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Καμίνια (Παξών και Ερμουπόλεως).
  • Δημιουργήθηκε και λειτουργεί Κ.Δ.Α.Π. στο Γυμνάσιο Καμινίων.
  • Ανακαινίστηκαν πλήρως οι παιδικές χαρές στην Τετρακώμων & Κομοτηνής και στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, μέσω του Προγράμματος “Φιλόδημος II”.
  • Ανάπλαση στο πάρκο Αργυροκάστρουστα όρια με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Δημιουργήθηκε ένα πάρκο Άθλησης και Ψυχαγωγίας για Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, δημιουργήθηκε εκεί το πρώτο γήπεδο petanque στον Πειραιά και τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής.
  • Επέκταση του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «Κάνθαρος»στην περιοχή των Καμινίων και της Παλιάς Κοκκινιάς.
  • Εργαστήρι Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιάεντός του ιστορικού κτηρίου της πρώην ΣΚΥΠ στα Καμίνια.
  • Δύο Δημοτικά Πάρκα Σκύλων, το πρώτο στο πάρκο Παπασπύρου και το δεύτερο στην πλατεία Σμυρλή.
  • Δημιουργήθηκε στην περιοχή της Λεύκας (25ης Μαρτίου και Γαλαξιδίου) παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πειραιά. Το κέντρο παρέχει ενημέρωση για όλα τα προγράμματα επιδότησης και κοινωνικής φροντίδας που παρέχει ο Δήμος, η Περιφέρεια και η κεντρική Διοίκηση, ψυχοκοινωνική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και μια σειρά άλλων υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.