ΚΟ.Δ.Ε.Π.: Όλα τα προσβάσιμα σημεία του Πειραιά για ΑμεΑ, σε μια εφαρμογή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η τεχνολογία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και του Social Innovation Piraeus στην υπηρεσία των πολιτών με κινητικά προβλήματα

Η πλατφόρμα του Social Innovation Piraeus accessiblepiraeus.gr που βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και λίγους μήνες, πραγματοποιεί το όραμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στην εν λόγω εφαρμογή συγκεντρώνονται όλα τα σημεία του Πειραιά που είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ και άτομα με εμποδιζόμενη κίνηση.

Για την διευκόλυνση των χρηστών της εφαρμογής, τα σημεία έχουν χωριστεί ανά κατηγορία εγκαταστάσεων (πολιτισμός, αθλητισμός, υγεία κ.α.) και ανά περιοχή (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα), ενώ σε κάθε εγκατάσταση, παρουσιάζονται αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχονται, η ακριβής τοποθεσία, καθώς και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας.

Κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορεί ο κάθε χρήστης της εφαρμογής να προσθέσει νέα σημεία και να αξιολογήσει υφιστάμενα, ανάλογα με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα (για Android στο Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.comitech.accessiblepiraeus και για iOS στο App Store με την ονομασία “Accessible Piraeus”).

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ολιγόμηνη λειτουργία της εφαρμογής η οποία πιστεύουμε ότι έχει βοηθήσει ήδη αρκετούς συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Για αυτό και έχουμε θέσει ως στόχο την περαιτέρω διάδοση του accessiblepiraeus.gr προκειμένου να γίνει ακόμα πιο χρηστική, ακόμα πιο αποτελεσματική, ακόμα πιο λειτουργική η εφαρμογή για ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έθεσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ως ύψιστο στόχο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, την πάταξη κάθε μορφής ανισοτήτων.

Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε μέσω του πολυσχιδούς έργου που επιτελείται στην ΚΟ.Δ.Ε.Π.»