Βεάκειο: Με μεγάλη επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ των ΚΑΠΗ Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο

Η καθιερωμένη ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Βεάκειο Θέατρο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Πρόκειται για το 10ο Φεστιβάλ «Όλοι μαζί ξανά», το οποίο περιελάμβανε σκετς από τις θεατρικές ομάδες, μουσική και τραγούδια από τις χορωδίες, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα όλων των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, ενώ την παρουσίαση έκανε η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι, για ακόμα μια χρονιά, με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου σε αυτή την όμορφη γιορτή στο Βεάκειο Θέατρο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια σχέση σεβασμού, αλληλοεκτίμησης και φιλίας. Εσείς παλέψατε για όλα αυτά τα οποία έχουμε εμείς σήμερα, εργαστήκατε σκληρά σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα και οφείλουμε οι νεότεροι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε τις ώρες που είστε στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης να περνάτε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο δημιουργικά.

Είμαι υπερήφανος για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, καθώς υλοποιούνται ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις, τα μέλη κάνουν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής,  θα διοργανωθούν οι καθιερωμένες μας εκδρομές και επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας. Βλέπω ότι τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης είναι ευχαριστημένα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.

Να ευχαριστήσω την Αντιδήµαρχο Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, για την πολύ καλή δουλειά που κάνει, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης Εύα Μπαζάκου, όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και όλους όσοι συνδράμουν σε αυτό που έλεγε ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ότι «έχουμε τα καλύτερα ΚΑΠΗ σε όλη την Ελλάδα».

H Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Σήμερα έβλεπα κάποιες φωτογραφίες, ένα χρόνο ακριβώς πριν κάναμε τους αγιασμούς στα Κέντρα μας. Ανοίξαμε σταδιακά, με τον φόβο της πανδημίας να επικρέμεται. Ήταν επιθυμία του Δημάρχου και δική μου να ανοίξουν τα Κέντρα, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη σας να ξαναβρεθείτε με τους φίλους σας, να περάσετε όμορφα, να ξεφύγετε από την μοναξιά, στην οποία περιπέσαμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας. Κάτω από τις αυστηρές, κάποιες φορές, αλλά σίγουρα σωστές και επιστημονικές οδηγίες, του Διευθυντή της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη, ξεκινήσαμε σταδιακά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Κάναμε τα τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα με κλιμάκια από τη Δημόσια Υγεία.

Επί ένα χρόνο «τρέξαμε» πολύ σημαντικά προγράμματα, όπως το σπουδαίο πρόγραμμα της προληπτικής ιατρικής, που δεν υπάρχει σε κανέναν δήμο της χώρας, όπως το δίκτυο κοινωνικών δομών που μας βοήθησε και για αυτή τη διοργάνωση, το οποίο είναι πάντα δίπλα μας. Το καινούριο πρόγραμμα της ΚΝΟΠ, το οποίο ήδη έχετε «αγκαλιάσει» με αγάπη και εμπιστοσύνη. Φυσικά, διάφορες δράσεις που έχουν να κάνουν με πρόληψη της υγείας, στοματολογικοί έλεγχοι σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, με το Safe Water Sports.

Αισθάνομαι πλήρης από την αγάπη σας. Θα έχω πάντα ένα μέρος στην καρδιά μου για εσάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έχω πάρει».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης Εύα Μπαζάκου και η Ψυχολόγος Έλενα Βλαχάκου.