Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Θανάσης Μαρτίνου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιά αναγορεύτηκε ο Θανάσης Μαρτίνος.

Με την απονομή της ύψιστης αυτής ακαδημαϊκής διάκρισης το Πανεπιστήμιο Πειραιά τίμησε την προσφορά του Έλληνα πλοιοκτήτη στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και την προσφορά του στην κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας και σε τομείς, όπως η παιδεία, η έρευνα και ο πολιτισμός.

Τα «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αδελφός του Θανάση Μαρτίνου, Ανδρέας Μαρτίνος, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, ο Πάνος Λασκαρίδης, ο Μιχάλης Πατέρας, o Νικόλαος Α. Τσαβλίρης, η Ιωάννα Γ.Προκοπίου, η Ειρήνη Νταϊφά, ο Δημήτρης Προκοπίου, ο Γιάννης Τριφύλλης, ο Κώστας Πρίφτης, οι αδελφοί Στεφάνου, ο Κώστας Αχλαδίτης, ο Γιάννης Πλατσιδάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας της χώρας, της Εκκλησίας καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης χαρακτήρισε τον Θανάση Μαρτίνο ως ηγετική μορφή της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ως άνθρωπο πρότυπο. «Το Πανεπιστήμιο Πειραιά τιμά έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πρότυπο επιχειρηματικό, δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς.»