«Κωνσταντίνεια 2023» : Πρόγραμμα εκδηλώσεων 6-28 Μαϊου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκδηλώσεις με την επωνυμία «Κωνσταντίνεια 2023» διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς από 6-28 Μαΐου με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο πλαίσιο των εορτασμών, θα φιλοξενηθεί στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Θα τεθεί σε προσκύνηση από 12-26 Μαΐου.

Αύριο Σάββατο (07/05) στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Την Κυριακή (07/05) το πρωί μετά το πέρας της Α΄ Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα γίνει λιτανεία των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τα οποία θα τεθούν σε προσκύνηση καθ΄όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 19:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη χορωδία «Μουσικές Δημιουργίες» με υπεύθυνη την κ. Ζαννέτα Καλοσκάμη.

Την Δευτέρα (08/05) στις 11:00 θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 18:00 θα ψαλούν η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Πανάγιο Τάφο.

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:00, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους τον οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ και θα παραμείνει στο Ναό εις το διηνεκές.