Πρότυπα Σχολεία: Πρώτη στην προτίμηση των μαθητων η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντική πρωτιά για το Πρότυπο Δημόσιο Σχολείο της Ιωνιδείου Πειραιά

- Δήλωση του Προέδρου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Στάθη Ευσταθόπουλου στο PP

Αύριο Σάββατο 29 Απριλίου καλούνται να δώσουν «πανελλαδικές» εξετάσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ Δημοτικού, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις σε ένα από τα Πρότυπα Γυμνάσια της χώρας.

Μεταξύ αυτών και σχολεία του Πειραιά, αυτά της Ιωνιδείου και του Ζαννείου.

Στον πίνακα με τις αιτήσεις προτίμησης των μαθητών που δημοσιεύτηκε - ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να επιλέξει 2 πρότυπα σχολεία - η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά καταγράφει μια σημαντική πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιωνίδειος εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης αιτήσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά, από όλα τα άλλα πρότυπα σχολεία.

Το ποσοστό της αύξησης των φετινών αιτήσεων σε σχέση με τις περσινές, που δείχνει και την ιδιαίτερη  προτίμηση σε ένα σχολείο, αγγίζει το 46% για την Ιωνίδειο!

Δεύτερη στη λίστα σε ποσοστό αύξησης αιτήσεων έρχεται η Βαρβάκειος με αύξηση που αγγίζει περίπου το 40%!

Το PP επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Στάθη Ευσταθόπουλο, ο οποίος ανέφερε τα εξής για τη νέα σημαντική διάκριση του σχολείου: 

«Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία του ιστορικότερο σχολείου του Πειραιά.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, αυτό που εμείς οι απόφοιτοι και όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τον κλάδο της εκπαίδευσης γνωρίζουμε καλά εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή Πειραιά, εξακολουθεί να είναι ένα εκ των κορυφαίων Δημόσιων Σχολείων της χώρας.

Και για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε διαχρονικά το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, όσους και όσες στήριξαν και στηρίζουν εμπράκτως το σχολείο μας, αλλά και το Σύνδεσμο Αποφοίτων που την τελευταία δεκαετία ανέδειξε σημαντικά την Ιωνίδειο και απόφοιτους που έχουν διακριθεί στους τομείς απασχόλησής τους, μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του.

Ευχαριστώ εκ μέρους των Αποφοίτων μας ξεχωριστά τους τωρινούς Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει και για την καλή συνεργασία που έχουμε τα τελευταία χρόνια.»