Νέος Πρόεδρος στην 5η Δημοτική Κοινότητα Πειραιά από την παράταξη Βλαχάκου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Κάλπες» για την εκλογή-επανεκλογή Προέδρων στις 5 Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά στήθηκαν, λίγους μήνες πριν τις κανονικές κάλπες του Οκτωβρίου για τις Δημοτικές Εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press στις δημοτικές κοινότητες Α, Β, Γ και Δ είχαμε επανεκλογή των εν ενεργεία Προέδρων (Γκόλφης, Νανόπουλος, Λιακόσταυρος, Πούλος αντίστοιχα) ενώ η έκπληξη έγινε στην Ε Δημοτική Κοινότητα όπου είχαμε εκλογή Προέδρου από τη μειοψηφία.

Νέος Πρόεδρος με ψήφους 6-5 έναντι του απερχόμενου Προέδρου κ. Μελά, ο νεαρός Κοινοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Ο 28χρονος ΟΝΝΕΔίτης κατάφερε να «σπάσει» τη γραμμή και να εκλεγεί Πρόεδρος, όντας ο νεότερος εν ενεργεία Πρόεδρος Κοινότητας αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε Δημοτική Κοινότητα που περιλαμβάνει και τα Μανιάτικα, αποτελεί προπύργιο της ΝΔ στον Πειραιά, κάτι το οποίο έχει τη σημασία του ενόψει Εθνικών Εκλογών.

Για αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύλογα συσχετίζουν την αλλαγή σκυτάλης στην Ε Δημοτική Κοινότητα με τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές!

Βέβαια οι σχέσεις μεταξύ πλειοψηφίας (Μώραλης) και μειοψηφίας (Βλαχάκος) είναι αγαστές από την πρώτη μέρα, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφία έχουν αναλάβει και θέσεις ευθύνης ως Αντιδήμαρχοι ή Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης «άνοιξε» την αγκαλιά του σε όλους ανεξαιρέτως τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους εξαρχής.

Αξίζει να σημειωθεί - μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο - ότι ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος

Ο νέος Πρόεδρος σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Έχει τελειώσει δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο του Πειραιά ενώ έχει και ανώτατες σπουδές.

Εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.