Πάσχα στον Πειραιά: Η Αποκαθήλωση στην Αγία Τριάδα (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη που αρμόζει στην ημέρα τελέστηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή  το πρωί οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού μας Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Δανιήλ Ψωίνος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σημείωσε πως «σήμερα τιμούμε με αισθήματα χαρμολύπης την μοναδική ανατροπή της παγκοσμίου ιστορίας. Την ανατροπή της βίας, της εξουσίας, της οργής, της επιβολής, του καταναγκασμού και του θανάτου», συμπληρώνοντας παράλληλα πως αυτό δεν γίνεται με το μίσος και την εχθροπάθεια, «αλλά με την απερινόητη αγάπη, την μεγαλειώδη μακροθυμία, την άφατη συγκατάβαση, την πληρεστάτη στοργή».

Επισημαίνοντας πως μόνο με αυτή την ανατροπή «θα αλλάξει ο κόσμος: εάν ενστερνιστούμε το μήνυμα του Χριστού», τόνισε πως καλούμαστε να προσλάβουμε αυτή την ανατροπή στην προσωπική μας πορεία και στον προσωπικό μας αγώνα», γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο τελευταίος νεκρός της παγκόσμιας ιστορίας είναι ο Χριστός. Μετά από Εκείνον ‘’νεκρός ουδείς επί μνήματος’’».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος σε όλους «Καλή Ανάσταση», ευχαρίστησε θερμά «τον οργανισμό alter ego» και τον «ευπατρίδη πρόεδρό του κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, τον ευεργέτη της πόλεως και της Μητροπόλεώς μας» για την αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας από την τηλεόραση του MEGA, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο «ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αποδοχής, ένα μήνυμα θριάμβου σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως», όπως είπε.

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του MEGA στις 20:50.