ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά: Ο Δήμος είχε δώσει ηλεκτρονική έγκριση για εργασίες και αλλαγή χρήσης στα Μανιάτικα! (έγγραφα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν 3 Φεβρουαρίου 2023 όταν το Piraeus Press αποκάλυπτε τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, οι οποίες και ανάγκασαν σε ανάκληση της απόφασης αυτής! (έρχεται αποκάλυψη για το πού στέλνουν τον ΟΚΑΝΑ μετά το «κάψιμο» των Μανιάτικων»).

Ορισμένοι λίγοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν το ρεπορτάζ του Piraeus Press και να το αποδώσουν σε «εξυπηρέτηση πολιτικών και επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων» ή σε αποκυήματα φαντασίας!

Πολλοί όμως έλαβαν δημόσια θέση, ζητώντας την άμεση ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Στο διάστημα των ημερών που μεσολάβησε μεταξύ άλλων είδαμε Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, τοπικούς παράγοντες του επιχειρείν, εκπροσώπους φορέων, να δηλώνουν άγνοια για το θέμα, ενώ ουδεμία θέση έλαβε μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής που είναι και ο χρηματοδότης του έργου!

Και είναι αληθές ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν γνώριζαν την αλήθεια…

Όλη η αλήθεια για τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα

Το Piraeus Press προχωρώντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ που ξεκίνησε με τη δημοσίευση της είδησης για δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, αποκαλύπτει σήμερα έγγραφα ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν για την επικείμενη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, αφού είχε δοθεί ηλεκτρονική έγκριση για αλλαγή χρήσης και υλοποίηση εργασιών διαμόρφωσης του χώρου επί της Αιτωλικού 62 στις 22 Δεκεμβρίου 2022,  με χρονικό περιθώριο ενός έτους (μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2023)!

Η αποκάλυψη του PP φέρνει τα πάνω κάτω στην υπόθεση του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει και τις σοβαρές ευθύνες που προκύπτουν σχετικά με τον έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το Piraeus Press σήμερα, ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν ευθύνεται για όλη την αναστάτωση ο «κακός» Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, στον οποίο επιχειρήθηκε να χρεωθεί επικοινωνιακά όλη η υπόθεση… και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου!

Δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση για το επικοινωνιακό «φιάσκο» με συμμετοχή και Βουλευτών της ΝΔ

Την ίδια ώρα, φέρεται να διαχωρίζουν τη θέση τους οι κ.κ. Δούνια, Μανωλάκος και Μπουτσικάκης, οι οποίοι φαίνεται πως δεν «κλήθηκαν» να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια» της Δημοτικής Αρχής!

Ο δε Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με πληροφορίες του PP, έμεινε άφωνος με τις αντιδράσεις τόσο του Δημάρχου Πειραιά (με τον οποίο παρεπιπτόντως πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δρομολογηθεί συνάντηση από πριν την αποκάλυψη του θέματος από το Piraeus Press) όσο και των Βουλευτών κ.κ. Κατσαφάδου και Μελά που τον συνόδευσαν στην επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ.

Επιπροσθέτως, υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Πειραιά τόνισε στο Piraeus Press, χωρίς να υιοθετούνται οι απόψεις του:

«Οι επισκέψεις στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ έγιναν για τα μάτια του κόσμου και αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Γνώριζαν όλη την αλήθεια εδώ και καιρό!»

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αρνείται κατηγορηματικά εξαρχής ότι γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση, κάτι το οποίο δεν έχει διαψευστεί επίσημα ούτε από την πλευρά του ΟΚΑΝΑ ούτε από την Περιφέρεια Αττικής.

Το ίδιο ισχυρίζονται και οι Βουλευτές της Α Πειραιά αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς της πόλης.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους έχει προκληθεί δυσφορία στην Κυβέρνηση, τόσο για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Πειραιά επέλεξε να σηκώσει τόσο ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους, όσο και για τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συντάχθηκαν στην «αντιπολιτευτική» τακτική ενάντια στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κάτι το οποίο δε συνέβη σε καμία άλλη πόλη της χώρας.

Πού στέλνουν τον ΟΚΑΝΑ;

Μετά την ακύρωση της απόφασης για δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, υπ ατμών βρίσκονται όλες οι γειτονιές της πόλης, αλλά και ο ευρύτερος Πειραιάς, καθώς το έργο προσδιορίζεται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά!

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press γιατί έρχεται αποκάλυψη για το πού δρομολογείται η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ μετά το κάψιμο των Μανιάτικων!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ρεπορτάζ για τη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά