Στο επίκεντρο της Ευρώπης το Λιμάνι του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο επίκεντρο της Ευρώπης για ακόμα μια φορά θα βρεθεί το Λιμάνι του Πειραιά αφού για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην χώρα μας η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού της Ένωσης Λιμένων Ευρώπης (ESPO) το 2015.

Η ESPO αποτελεί την κορυφαία Οργάνωση όλων των μεγάλων λιμανιών της Ευρώπης στις 22 παραθαλάσσιες χώρες της.

Η Γενική της Συνέλευση αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, αφού το 90% της μεταφοράς φορτίων από και προς την Ευρώπη διεξάγεται μέσω των λιμένων της με πλοία.      

Στις Γενικές Συνελεύσεις της ESPO οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο και σε ένα διαφορετικό μεγάλο λιμάνι ή Λιμενική Αρχή, παραβρίσκονται πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον Επίτροπο Μεταφορών και στελέχη της, οι φορείς της ναυτιλίας, των συνδικάτων, των χρηστών και οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων λιμένων της Ευρώπης, καθώς και παρατηρητές από όλον τον κόσμο.

Η Γ.Σ. του 2014 γίνεται στο Gottenborg της Σουηδίας, το 2013 έγινε στη Varna της Βουλγαρίας και το 2012 στη Λεμεσό της Κύπρου.          

Η Γενική Συνέλευση του 2015 θα είναι η πρώτη Γ.Σ. της ESPO που γίνεται στην Ελλάδα και συμπίπτει με τον εορτασμό στον Πειραιά της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας. 

Σημειώνεται  ότι η ESPO με πιστοποίηση των Lloyds  έχει ανακηρύξει το Λιμάνι του Πειραιά ως Οικολογικό Λιμάνι (ECOPORT), μιας ιδιαίτερης σημασίας διάκριση για ένα τόσο μεγάλο και πολυσύνθετο λιμάνι.