Το πρώτο πάρκο σκύλων στον Πειραιά είναι γεγονός! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πράξη στον Πειραιά και πλέον ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για σκυλιά, θα αποτελεί το 1ο δημοτικό πάρκο σκύλων της πόλης.

Το νεοσύστατο πάρκο σκύλων του Δήμου Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του στην πρώην παιδική χαρά της λεωφόρου Χατζηκυριακού κοντά σε μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφέρει:

«Το 1ο Δημοτικό Πάρκο Σκύλων άνοιξε τις πόρτες του χθες, στην Α’ δημοτική Κοινότητα, στη συμβολή της Λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη. Διαθέτει όργανα εκγύμνασης και παιχνιδιού για τα σκυλιά, καθώς και χώρους αναμονής για τους συνοδούς τους. Οι δημότες έχουν πλέον στη διάθεση τους έναν ασφαλή, περιφραγμένο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο για την καθημερινή βόλτα των τετράποδων φίλων μας. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε τη δημιουργία άλλων έξι παρόμοιων πάρκων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Πειραιά.
Στη διάρκεια αυτής της τεραετίας δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων και έχουν γίνει αρκετά βήματα. Με αυτό το πάρκο, με τους εμβολιασμούς των γατών και με τη συνεργασία μας με το ΔΙΚΕΠΑΖ έχουμε μια πιο πλήρη πολιτική. Σκοπός είναι να γίνονται δράσεις ενημέρωσης για τα ζώα συντροφιάς, να υπάρχει συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά. Το πρόσημο είναι θετικό αλλά μένει και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Αντωνία Καρακατσάνη και σε όλους όσοι συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το πάρκο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω.»

Δείτε φωτογραφίες από το πάρκο: