Οι Υδραίοι του Πειραιά τίμησαν τον Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο – Λιτανεία και βραβεύσεις! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε επισημότητα και όλες τις τιμές γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Την γιορτή πραγματοποίησε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, όπως παραδοσιακά έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια. Μια γιορτή που μετά από την αναγκαστική απουσία λόγω της πανδημίας, επανήλθε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευχαρίστησε τους Υδραίους που ζουν στον Πειραιά αλλά και τους φίλους του Συνδέσμου.


Τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ύδρας Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιότατου Νεκτάριου Δαρδανού, του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα, του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννου Καρπασινού καθώς και του ιερού κλήρου του ναού.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον εορτασμό σε ένα όμορφο αντάμωμα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά!

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τη σημαία της Ύδρας να κυματίζει περήφανα στα χέρια του Λευτέρη Τσίτζηρα.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε ευχάριστη δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, με εδέσματα και καφέ, όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, καθώς και εκπροσώπους φορέων, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό και την επέτειο του Συνδέσμου. Στην αίθουσα υπήρχε μεγάλη οθόνη όπου παρουσιάζονταν φωτογραφίες από τις δράσεις του Συνδέσμου. Συγκινητική ήταν η φωτογραφία της Προέδρου Άννας Βάρκα Μαυροειδάκου από παλιά εκδήλωση που είχε φωτογραφηθεί με τον πατέρα της αείμνηστο Παντελή Βάρκα επί πολλά έτη Πρόεδρο του Συνδέσμου. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον Υ.Σ.Π.

Βραβεύτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας για την εν γένει προσφορά του στους συμπολίτες μας και πρωτίστως για την σπουδαία συνεισφορά του κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19. To βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της προϊστάμενης αρχής, ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, Ιατρός Χειρουργός Ογκολόγος του Νοσοκομείου Μεταξά, Παναγιώτης Μανίκης. Ο κ. Μανίκης ευχαρίστησε την κ. Βάρκα αναφέροντας ότι μεγάλη ήταν η προσφορά όλων των ιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου αλλά και του Αγροτικού Ιατρείου της Ύδρας και των στελεχών του.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την αδιάλειπτη παρουσία τους στις παρελάσεις και τις γιορτές των εθνικών επετείων του Πειραιά, αγαπητά μέλη του Υ.Σ.Π. όπως ο  Σταμάτης Χρυσαφίτης, η Ζωή Μαυροειδάκου, ο Νώντας Λουλός και ο γιος του Δημήτρης, η Φανή Λουλού, η Αντωνία Μπαξεβάνη, η Μάντη Κουντουριώτη, τα δυο αγόρια  του Νίκου Δαρδανού, το αγοράκι του Σταμάτη Χρυσαφίτη και άλλοι.

Την χορηγία της εκδήλωσης είχε το Κοινωφελές Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.