Μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής


Η συμμετοχή μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου Πειραιά στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας, από 25 έως 27 Νοεμβρίου, ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τους διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου.

Οι μαθήτριες της Ραλλείου, που αποτελούν την ομάδα E-Tteam, θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 120 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι μαθήτριες είναι οι: Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, οι οποίες με τον προπονητή τους Γιάννη Τούρλο, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας για πρώτη φορά μια διάκριση.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε περήφανος για τη διάκριση των μαθητριών καθώς «επιβεβαιώνει» είπε «την πεποίθηση μας, ότι η νέα γενιά έχει τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον». Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως η δημοτική αρχή θα είναι πάντα κοντά και θα στηρίζει νέους ανθρώπους που διαθέτουν ταλέντο και γνώσεις, καθώς «τα μυαλά των νέων ανθρώπων είναι το μέλλον αυτής της χώρας».