Πειραιάς: 234 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 3 χρόνια – Χωρίς φορτιστή η Παλιά Κοκκινιά την πρώτη χρονιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά μια σημαντική πρωτοβουλία για την εγκατάσταση εντός των ορίων του Δήμου, 117 φορτιστών με 234 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκ των οποίων οι 35 για θέσεις ΑμεΑ.

Αυτές οι θέσεις θα δημιουργηθούν σε βάθος 3ετίας, ξεκινώντας μάλιστα με τοποθετήσεις από το πρώτο έτος υλοποίησης σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά… εκτός της Παλιάς Κοκκινιάς!

Η Παλιά Κοκκινιά είναι η μόνη συνοικία της πόλης που παρά το γεγονός ότι αποτελεί σύνορο με τη Νίκαια και το Ρέντη, αλλά και διέρχεται από εκεί η λεωφόρος Θηβών, υπάρχει Κέντρο Υγείας, βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο κοκ, παρέμεινε χωρίς θέση φόρτισης την πρώτη χρονιά υλοποίησης του έργου, σε αντίθεση με τα γειτονικά Καμίνια που αποκτούν από το πρώτο έτος 4 φορτιστές!

Πιθανότατα θα πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση σε αυτό το σημείο.

Διαβάστε τη δήλωση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη:

Δημιουργούμε ένα επαρκές και ευρύ δίκτυο σταθμών φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΙΧ, ταξί, φορτοεκφόρτωσης, τουριστικών λεωφορείων κ.α. στην πόλη μας, μετά από διαβούλευση με 40 φορείς, με τις Δημοτικές Κοινότητες και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά για τα ΙΧ θα τοποθετηθούν 117 φορτιστές με 234 θέσεις φόρτισης, εκ των οποίων οι 35 για θέσεις ΑμεΑ.
Στον χάρτη της φωτογραφίας φαίνονται τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι φορτιστές σε ορίζοντα τριετίας και με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».
Η εποχή επιτάσσει την υιοθέτηση ενός περιβαλλοντικά φιλικότερου τρόπου μετακίνησης στα αστικά κέντρα και η ηλεκτροκίνηση με την οικολογική της λειτουργία, συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μάλιστα, τα επόμενο διάστημα θα εξοπλίσουμε με δέκα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα την υπηρεσία της Καθαριότητας. Σταθερή μας επιδίωξη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών. Δεν σταματάμε λοιπόν εδώ, συνεχίζουμε με επιμονή και σκληρή δουλειά να υλοποιούμε σημαντικές δράσεις, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και μετακίνηση στην πόλη μας.